Pirova pobeda Polimlja u derbiju, Drina od naredne sezone srpskoligaš

U 28. kolu Zone Drina fudbaleri Polimlja su savladali Slogu iz Sjenice sa 2:0 (2:0), oba gola domaćin je postigao u prvom delu igre, prvo se u listu strelaca upisao Tasić u 15 a zatim je Hamzić u 32 minutu postavio konačan rezultat. Nakon ovog kola klub iz Prijepolja ponovo se probio na drugo mesto sa 61 bodom, međutim bez izgleda da do kraja prvenstva dostine lidera Drinu koja ima 7 bodova više od njih dva kola pre kraja lige i matematički je obezbedila plasman u Srpsku ligu od naredne jeseni.

Pre nešto više od jednog meseca delovalo je da će meč između Polimlja i Sloge u Prijepolju rešiti pitanje prvaka i putnika u veći rang. Ipak bleda izdanja u poslednjih nekoliko kola ova dva rivala omogućila su timu iz Ljubovije da odmakne protivnicima i mirno privede prvenstvo kraju. Ovakvom epilogu sezone u znatnoj meri kumovalo je loše stanje u svlačionici Polimlja. Naime, tim iz Prijepolja pretrpeo je poraze u poslednja dva meča na kojima je gostovao. Uprava kluba za to upire prst u pojedine igrače „sa strane“ za koje tvrde na nisu dali svoj maksimum te da su samo statirali na terenu tokom proteklih nedelja. Sa druge strane saznajemo da je takav pristup u igri „pojedinaca“ prouzrokovan kašnjenjem zarada, koje ruku na srce prema našim informacijama nije veliko, radi se o 15- 20 dana. Sve ovo kumovalo je da trener Polimlja Milan Čančarević izvede kombinovani sastav u derbiju protiv sjeničaka, što se ispostavilo kao pravi potez. Svi igrači koji su dobili priliku da igraju ginuli su na terenu za svaku loptu, tako da pobeda protiv Sloge nijednog trenutka nije dovedena u pitanje. Malo bezpotrebne nervoze među igrače na terenu unosila je sudijska trojka iz Loznice svojim spornim odlukama na štetu oba tima, što je za rezultat dalo da obe ekipe susret završe sa po jednim igračem manje.

28. kolo Zone Drina Polimlje – Sloga (S) 2:0, foto: www.ppmedia.rs

Tim iz Prijepolja je do golova stigao nakon kontranapada, prvo je Tasić iskoristio lepu akciju Račića i Hamzića, da bi 15 minuta kasnije Hamzić svoju dobru partiju krunisao lepim golom.Narednog vikenda u meču bez takmičarskog značaja Polimlje gostuje lideru Drini u Ljuboviji.
PP Media