Počeo sa radom digitalni rendgen aparat u Opštoj bolnici u Prijepolju

Prijepolje – Danas je počeo sa radom novi rendgen aparat u Opštoj bolnici u Prijepolju. Nabavku savremenog uređaja vrednog 63 hiljade evra finansirao je privrednik Ferhad Mekić, koji dugi niz godina živi i radi u Italiji.

Savremeni regneg aparat počeo sa radom, foto: A.Rovčanin

“Novi digitalni rendgen aparat omogućiće digitalni signal, snimak na ploči, radnoj stanici koji može dalje da se obrađuje i šalje, sve ono što digitalni signal ima kao prednost. Nema više razvijanja filmova, komande se nalaze u susednoj prostoriji i sve se radi na kompjuterskoj konzoli”, kaže dr Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice u Prijepolju.

Zahvaljujući ovom aparatu, pacijenti više neće morati da idu u Priboj, Novu Varoš ili druge zdravstvene ustanove, rekao je dr Drobnjak i ujedno se zahvalio na pomoći ZC Užice koje je učestvovalo u opremanju prostora.

Prvi čovek opštine Vladimir Babić sa rukovodstvom ZC Užice i direktorom Opšte bolnice u Prijepolju dr Zoranom Drobnjakom, foto: A.Rovčanin

“Jedina mana jeste da je tehnologija dosta zahtevna i da je neophodno dosta vremena da se informacije obrade. Za pouzdaniji i kompletan rad je neophodna još jedna ploča, paneli koji služe da prime zrake koji se kasnije pretvaraju u digitalni signal. Ipak, za sada imamo dobru osnovu da radimo ono što je odavno trebalo u ovakvoj zdravstvenoj ustanovi”, zaključio je dr Drobnjak.

GZS i PP Media