Poklon paketiće Centra za socijalni rad dobiće 95 mališana

Nova Varoš – Opštinski centar za socijalni rad u Novoj Varoši povodom novogodišnjih i božićnih praznika obradovaće poklon paketićima mališane čiji su roditelji slabijeg materijalnog stanja ili su članovi Udruženja slepih i slabovidih.

Ilustracija

Ove godine, međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem korona virusa, neće biti organizovana tradicionalna svečanost dodele slatkih paketića i pomoći u novcu kao predhodnih godina, već će predstavnici ove ustanove, u skladu sa propisanim zaštitnim merama, za 95 dece uzrasta do 15 godina roditeljima podeliti novogodišnje pakete u vrednosti od po 1.200 dinara, kao i jednokatnu pomoć u iznosu od po 3.000 dinara. Ukupna vrednost poklona je oko 390.000 dinara.

Slatke paketiće dobiće deca korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć, onih koji primaju osnovni i uvećani dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i mališani samohranih roditelja nosilaca prava na novčanu naknadu. Darovi u slatkišima i novcu biće podeljeni i za šestoro mališana čiji su roditelji članovi novovaroškog ogranka Udruženja slepih i slabovidih.

-Želimo da deca i u ovim uslovima korone na neki način osete prazničnu atmosferu i da njihovi roditelji bar u danima praznika zaborave na finansijske probleme sa kojima se suočavaju njihove porodice. Znamo da je ovo simbolična pomoć, da su potrebe socijalno ugroženih mnogo veće, ali smo ovim skromnim darivanjem želeli da pošaljemo poruku da vas Centar i lokalna uprava nisu zaboravili – kaže za „Varoške novine“ direktorka Centra za socijalni rad Jelena Leković.

Paketići za socijalno ugrožene mališane, kao i jednokratna novčana pomoć, obezbeđeni su iz budžeta Opštine Nova Varoš za 2020.godinu. Centar ih poklanja u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti.

Lokalna samouprava je, inače, za različite vidove socijalne pomoći tokom ove godine iz opštinskog budžeta već potrošila oko 8,7 miliona dinara.

Varoške novine