Postavljena zaštita od groma na omiljenom pribojskom izletištu

Gradsko izletište Ljeskovac u Priboju čiju je izgradnju pre 10 meseci finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dobilo je upotpunjavanje sadržaja postavljanjem gromobrana visokog 16 metara. Ovim projektom Udruženja „Sačuvajmo selo“ bezbednosni aspekt od atmosferskih pražnjenja podignut je na maksimum, za mnogobrojne posetioce ovog najomiljenijeg i najposećenije pribojskog izletišta.
Pribojskoizletište Ljeskovac, udaljeno svega 11 kilometara od centra grada i na nadmorskoj visini od 1054 metra, sa kog se pruža nestvaran pogled na okolnu prirodu i Limsku kotlinu, za svega 10 meseci postalo je najposećenije izletiište Pribojaca, planinara i ljubitelja prirode. U prolećnim mesecima konstatovano je da ova atraktivna lokacija sa mobilijarom postavljenim na 20 ari, uz svakodneven posetioce privlači na žalost i atmosferska pražnjenja i da su na širem prostoru izletišta primetne posledice na drveću od udara groma. Udruženje žena „Sačuvajmo selo“ je u cilju povećanja bezbednosti mnogobrojnih posetilaca, kod opštine Priboj prošlo projekat gromobranske zaštite izletišta, koji je postavljanjem najmodernijeg gromobrana sa tehnologijom presretanja atmosferskih pražnjenja, obezbedio maksimalnu sigurnost ove omiljene izletničke destinacije.

Predsednica Udruženja žena „Sačuvajmo selo“ Malina Stanojević, ističe da je ovim projektom koji je podržala opština Priboj, podignut nivo turističkih potencijala Priboja a naročito Pribojske Banje u čijem krugu od 5 kilometara je Udruženje „Sačuvajmo selo“ učestvovalo u realizaciji izgradnje izletišta u Jarmovcu i Kratovu, kao i ovim aganžmanom na projektu upotpunjavanja bezbednosnih sadržaja izletišta Ljeskovac.

Direktor TO Priboj Vlado Radović, zahvalio se Udruženju „Sačuvajmo selo“ iz Pribojske Banje na aktivnom učešću na oplemenjivanju turističke ponude grada ističući veliku zahvalnost i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija koje je finasiralo sa 2 miliona dinara izgradnju izletišta koje je najposećenije i najomiljenije mesto Pribojaca sa Više funkcionalnim sadržajima.

Prema najavama direktora TOP, kompletiranjem putne infrastrukture i biciklističko planinarskih staza u širem krugu izletišta, koje su u planu Direkcije za izgradnju Priboja i TO Priboj za ovu godinu, izletište Ljeskovac će povećati svoje kapacitete i raznolikost ponude za što veći broj korisnika.
Goran Reković