Potop u Prijepolju, voda ulila u domaćinstva, oštećena putna infrastruktura (video)

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je u kasnim popodnevnim i večernjim časovima delove Prijepolja i tom prilikom načinilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima, putnoj infrastrukturi, a voda je ulila i u nekoliko domaćinstava. Kuće koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje poplavljene su, voda je ušla u prostorije i na terenu su vtraogasci koji izvlače pumpama vodu. Ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašimbegovića polje, sve je pod vodom, štete je bilo i na “Lukoilovoj pumpi” koja se nalazi neposredno pored magistrale.

– Mislili smo da će smak sveta, izgledalo je strašno. Nebo je bilo tamno i skoro da se spustilo na zemlju, jako vetar počeo je odjednom da duva, dok je kiša padala kao iz kabla. Nismo imali ni struje – u dahu priča sredovečni muškarac koji živi u blizini benzinske pumpe na ulasku u Prijepolje.

U selu Srijeteži, voda je odnela deo puta, komunalne ekipe pokušavaju da saniraju problem koliko mogu. Šteta po običaju nije zaobišla ni poljoprivrednike.

– Ovo je katastrofa. Svako malo pogodi nas neka vremenska nepogoda. Prvo grad, sad poplava. Ljudima su uništeni voćnjaci i malinjaci. Kako će proći ova godina i šta će se ubrati ostaje nam da vidimo- kazao je Vladimir Ninčić iz okoline Prijepolja.

Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu količinu padavina.
Izvor: Večernje novosti