Požar na deponiji stavljen pod kontrolu

Nesanitarnu deponiju smeća Stanjevine koja se nalazi na samom ulasku u grad, u noći između srede i četvrtka zahvatio je požar usled kojeg se jak dim i neprijatan miris širio duž celog grada. Najugroženija naselja bila su Zalug, Hašmbegovića polje i Đurašići. Požar na deponiji pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice iz Prijepolja lokalizovali su oko 14 časova.
Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Vujadin Kovačević kaže da su u gašenju požara učestvovala dva vatrogasna vozila i šest vatrogasaca kojima su u pomoć pritekle i cisterne Javnog komunalnog preduzeća Lim.
– Požar je relativno brzo stavljen pod kontrolu i saniran negde oko 14 časova. Ipak zbog predostrožnosti na licu mesta cistrena Komunalnog preduzeća ostaće da dežura do daljnjeg – ističe Kovačević.
Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije u Prijepolju Gorana Posrkače uzrok požara još uvek nije utvrđen te da se sa sigurnošću ne može reći da li je do požara došlo samozapaljivanjem usled visokih tempreratura ili je po sredi ljudski nemar.
Inače tokom požara izgorela je velika količina smeća, a gust dim i neprijatan miris prostirali su se duž celog grada što je kod stanovništva izazvalo sumnju da je on opasan po zdravlje ljudi i životinja. Ipak od nadležnih inspekcijskih službi nismo uspeli saznati da li su sumnje građana bile osnovane i o kakvom stepenu zagađenja se radi.
PP Media