Ima li mesta za “prosejane” naprednjake u novovaroškoj vlasti?

Jučerašnje skupštinsko zasedanje u gradu podno Zlatara proteklo je bez uobičajno žučne rasprave. I ako su mediji prethodnih dana špekulisali da bi na ovom zasedanju moglo da dođe do nekih promena u vršenju vlasti o tome na sednici nije bilo ni reči. Nikola Jelić predsednik novovaroškog parlamenta zagovornik je teze da nakon odlaska Dimitrija Paunovića iz skupštinskih klupa “prosejana” Srpska napredna stranka treba da bude deo vlasti u ovoj opštini, ipak predsednik opštine Radosav Vasiljević bar za sada ne deli to mišljenje ali i ne isključuje mogućnost da na jesen može da dođe do kako kaže urkupnjavanja vladajuće većine.

– Nije tajna da ima nekih aktivnosti oko ulaska naprednjaka u vlast, ipak ja sam samo jedan od 27 odbornika tako da ukoliko se koalicioni partneri slože podržaću tu ideju. I protekla dešavanja u SNS-u idu u prilog tome prevashodno ostavka na mesto odbornika Dimitrija Paunovića. O svemu ovome otvoreno razgovaramo u koaliciji a da li će i do samog dogovora doći još uvek ne znam. Ono što je sigurno jeste da su politička leta u Novoj Varoši uvek vruća – zagonetno kaže Nikola Jelić i dodaje, da i dalje ostaje na čelu Nove Srbije u Novoj Varoši, međutim sa sigurnošću ne može da kaže da li će isti stranački dres nastaviti da nosi i u budućnosti.

Nikola Jelić i Radosav Vasiljević za sada ne dele isto mišljenje oko ulaska naprednjaka u vlast, foto: www.ppmedia.rs

– Na mene niko nije vršio pritisak da napustin Novu Srbiju i da se učlanim u Srpsku naprednu stranku, tačno je i da sam jedan od kandidata za direktora Srbijašuma ŠG u Prijepolju, da li ću postati direktor videćemo. U Novoj Srbiji ostajem do daljnjeg, glavni odbor je taj koji će doneti odluku kako ćemo dalje nastaviti da delujemo – ističe Jelić.
Prvi čovek opštine Radosav Vasiljeć tvrdi da ukrupnjavanja većine sigurno neće biti pre jeseni, a da li će i tada doći do nekih promena sa sigurnošću sada ne može da kaže.

– Poštujem ljude koji su me izabrali da budem predsednik opštine i nikada ih izdati neću. Nikola Jelić je deo naše koalicije i mislim da ćemo i dalje nastaviti saradnju. On misli da naprednjaci treba da uđe u vlast, to je njegova zamisao da se prosejani SNS uključi u široku koaliciju. Ja lično sada neću izneti svoj stav o toj njegovoj ideji ali ću ispoštovaću svaku odluku koju većina donese. Drago mi je što je Vlada Srbije baš mene prepoznala kao dobrog domaćina i što nema ništa protiv da ja ostanem na čelu opštine, njena vrata za sve naše projekte su širom otvorena – naglašava Vasiljević i dodaje da mu je drago što je centrala Srpske napredne stranke u Beogradu spremna da “proseje” svoj odbor u gradu podno Zlatara i da se oslobodi ljudi koji nanose štetu kako njima tako i celoj opštini.
PP Media