Preduzeće “Radulović doo” besplatno čisti sneg, stari i bolesni prioritet

Opština Prijepolje je teritorijalno veoma razuđena a brojna sela nalaze se na velikim nadmorskim visinama u kojima su većinom ostala staračka domaćinstva. Smetovi u tim predelima mogu da budu i viši od metra, a nadležne službe za održavanje puteva uglavnom čiste glavne saobraćajnice, međutim, brojna domaćinstva nisu na toj trasi.

Jovan Radulović, vlasik preduzeća, foto: A.Rovčanin

Upravo, zbog toga preduzeće “Radulović doo” odlučilo je da upotrebi sopstvenu mehanizaciju kako bi upravo takvim domaćinstvima očistilo prilaze do njihovih domova a usput će im poneti namirnice i lekove, a ukoliko se ukaže potreba dovesti ih i do lekara.

“Čišćenje snega na planinskim putnim pravcima i održavanje puteva radimo potpuno besplatno i pozivamo sve kojima je naša pomoć potrebna, da nas pozovu. Naša mehanizacija krenula je u Pravoševo ka Sjenici gde su snežni nameti viši i od metra, a samo tokom jučerašnjeg dana napadalo je oko pola metra snega”, kazao je vlasnik preduzeća “Radulović d. o. o “ Jovan Radulović.

Mehanizacija Radulović doo krenula na teren, foto: A.Rovčanin

Prema njegovim rečima kritično je i u Babinama, Sopotnici i Stranjanima pa će za čišćenje snega na putevima do tih sela biti upotrebljeni veliki traktori sa raonicima.

“Nakon što smo preko društvenih mreža objavili da ćemo krenuti u akciju čišćenja, mnogo dobrih ljudi se javilo da pomogne, donira gorivo ili dodatnu opremu za čišćenje”, kazao je Radulović i dodao da će raditi 24 časa.

GZS i PP Media