Premijera predstave „Protuve piju čaj“ u ponedeljak 4. marta u novovaroškom Domu kulture

Nova Varoš – Predstava „Protuve piju čaj“ Amaterskog pozorišta Doma kulture „Jovan Tomić“  premijerno će biti izvedena u ponedeljak 4. marta u Novoj Varoši. Počinje u 20 sati, a karte po ceni od 500 dinara već su u prodaji. Repriza je u sredu 6. marta.

Sjajna glumačka ekipa na sceni, foto: Varoške novine

Premijera je prvobitno bila zakazana za 29. februar, ali su je organizatori iz, kako ističu tehničkih razloga, pomerili za nekoliko dana. Kako kažu organizatori , trenutno su u „punom gasu“ glumačke scenske probe, a privode se kraju i svi tehnički detalji vezani za scenografiju, koju potpisuje akademski slikar Stanko Nikačević, kao i kostimografiju, muziku i svetlosne efekte u produkciji Doma kulture.

Predstavu „Protuve piju čaj“ po tekstu Dragoslava Mihailovića režira Dragan Jakovljević, a glumačku ekipu čine: Milunka Čakarević, Fehima Ibišbegović, Julijana Jankov, Vladimir Dulanović, Salih Turkmanović, Nebojša Radišić, Enes Hadžimurtezić, Rade Tatović, Ramiz Vejsilović i Žarko Radenković.

Svi oni pokušaće da na sceni „ožive“ karaktere i sutuacije nekolicine ljudi sa društvene margine, a koji u jednoj staničnoj birtiji prebiraju po svojim tužnim i promašenim životima. Njihove sudbine i priče se prepliću i gotovo da sliče jedne drugima. Karakteriše ih nesnađenost u prilagođavanju novom društvenom sistemu, kao i osećaj izgubljenosti, nesigurnosti, čak otupelosti. U razmeni svojih iskustava i neostvarenih želja i ambicija, sami sebe dovode u komične, groteskne, nostalgične , tužne, na momente i brutalne situacije. Traže izgubljeno, propalo, napušteno, svi oni nešto ili nekog čekaju, a da li će to nešto ili nekog i dočekati, domaće gledalište moraće da sačeka do premijere.

-Očekujemo uspešnu premijeru i nadamo se odličnoj poseti. Domaća publika je uvek blagonaklona prema našim glumcima i dobro poznatom kragujevačkom reditelju, koji su se potrudili da ovu u žanrovskom smislu tragi komediju na kraju iznesu na najbolji način – kaže za „Varoške novine“ Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture „Jovan Tomić“.

Ona napominje da se predstava izvodi u okviru ovogodišnjeg programa „Dana kulture“. Reč je o manifestaciji koja u gradu na padinama Zlatara, sa manjim prekidima, traje već više od čevrt veka. Ove godine završiće se 8. marta i to monodramom „Onaj koji kaže ne“ u izvođenju i režiji našeg zemljaka Nikole Dragaševića koji živi i stvara u Beogradu.

Izvor: Varođke novine i PP Media