Prezentacija Lokalnog plana za upravljanje otpadom

Čajetina/Zlatibor – U sklopu projekta „Pomoć lokalnim samoupravama na putu ka EU u oblasti zaštita životne sredine“, opština Čajetina u saradnji sa Stalnom konferenciom gradova i opština, kao i švedskim ekspertima koji učestvuju na projektu, organizuje prezentaciju Lokalnog plana za upravljanje otpadom na teritoriji opštine Čajetina koji je Skupština opštine usvojila 21.februara ove godine.

Kako su novim planom predviđene značajne izmene, to je neophodno da se najpre svi zaposleni u javnom sektoru upoznaju sa novinama kako bi mogli da odgovore na pitanja građana, kojih će sigurno biti u velikoj meri, kada počne puna primena strateškog dokumenta.

Planirano je da se prezentacije održe u periodu od 17-19 . septembra.

Za 17.09.2019.godine zakazana je prezentacija u Domu kulture u Čajetini sa početkom u 10,30 časova. Ovoj prezentaciji prisustvovaće najveći broj zaposlenih u javnom sektoru iz svih opštinskih preduzeća i ustanova. Prezentacijama koje su planirane za 18. i 19. septembar, prisustvovaće terenski radnici KJP Zlatibor, podeljeni u dve grupe, kako bi se obezbedio minimalan nivo rada u zakazanim terminima. Navedene radionice imaju za cilj da podignu nivo znanja pre svega svih zaposlenih, a kasnije će one biti organizovane za građane i pravna lica, kako bi svi bili spremni za primarnu selekciju otpada putem dve kante, čiji se početak očekuje tokom sledeće godine.

U toku prezentacije biće predstavljen sistem upravljanja otpadom u Kraljevini Švedskoj i novi sistem koji očekuje stanovništvo opštine Čajetina u skladu sa strateškim dokumentom – Lokalnim planom za upravljanje otpadom opštine Čajetina. Namera je da se ukaže na važnost pravilnog upravljanja otpadom u ovoj opštini.

Opština Čajetina postavila je sebi prilično ambiciozan cilj da postane Ekološka opština do 2021. godine. Kako bi ovo ostvarila, pored ostalih činilaca, potrebno je na planski način i pravilno upravljati otpadnim vodama i otpadom. Samim tim izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čija je izgradnja pri kraju, i Reciklažnog dvorišta, čija izgradnja se očekuje sledeće godine, predstavlja jednu od najvažnijih investicija Opštine.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *