Priboj: Čak 17 inficiranih porebačeno u Užice

Priboj – U Opštoj bolnici u Priboju hospitalizovano je 45 pacijenta, a samo u poslednja dva dana primljeno je 15, isto toliko i otpušteno na kućno lečenje, rekao je direktor bolnice u Priboju doktor Predrag Terzić dodajući da prema pristiglim PCR testovima 17 je pozitivnih koje su transportovali u užičku bolnicu i dalje u kovid bolnice po Srbiji.

Zgrada Opšte bolnice u Priboju, foto: G.Reković

Lokalna samouprava je odobrila prijem još dva vozača u službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Priboj.

„Došli smo u situaciu, zbog povećanog broja transporta pacijenata, da ovaj broj vozača koji imamo nije više dovoljan tako da nam je rukovodstvo lokalne samouprave izašli u susret. Primljeno je 12 zdravstvenih radnika u zadnjih 20 dana od kako je povećan broj obolelih u našoj opštini. Кadrovski smo popunjeni dosta dobro, ali znate da je problem internista u Priboju već odavno. Dali smo specijalizacije koje su u toku, ali smo troje internista na ovaj ili onaj način izgubili u roku od godinu dana. To ne možemo ispraviti jer prosto kadra nema”, kazao je Terzić.

Prema njegovim rečima i dalje mogu da koordiniraju sa tri izolaciona odeljenja.

„Imamo planove za dva koraka unapred, za sada uvek imamo petnaestak mesta slobodno, a spremili smo i četvrto odeljenje. Malo bi bilo rigoroznije kada bismo morali da pređemo na njega, zato što bismo morali neke službe da ugasimo. Za sada sve one funkcionišu, u smanjenom obim,u ali opet rade”, rekao je direktor pribojske bolnice.

GZS i PP Media