Priboj najveće gradilište u Zlatiborskom okrugu, država ulaže 200 miliona u infrastrukturu

Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) održaće se od 4. do 8. jula u Priboju, gde će učestvovati 34 opštine iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine sa oko 3.000 učesnika, koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina kao i četiri paradiscipline.

Predsednik skupštine MOSI Boris Mrdović rekao je da se ekipe mogu prijaviti do 13. juna kada će se održati još jedna sednica skupštine na kojoj će se utvrditi konačan žreb.

– Ostalo je nešto manje od mesec dana do konačnog završetka priprema i otvaranja MOSI Priboj 2018. godine. Potrudićemo se da na ovom tamičenju mladosti i sporta na našoj teritoriji, gde ćemo predstaviti i državu i grad pokažemo se, u svetlu dobrog domaćina. Priboj završava uređenje sportske infrastrukture i revitalizaciu postojeće, i na Gradskom stadionu i na igralištu škola u gradskom jezgru i u stambenim blokovima gde ćemo imati par sportskih terena, dok je Gradska sportska dvorana u spremnom stanju-, kaže Mrdović.

Predsednik Skupštine MOSI Boris Mrdović foto: www.ppmedia.rs

Opština Priboj raspolaže i sa odgovarajućim kapacitetima za smeštaj sportista.

– Za te namene opredelili smo sedam škola gde smo značajnu podršku dobili od Ministarstva odbrane, zatim jedan hotel u novom delu grada je prilagođen kao i dva motela i privatni smeštaj na području Pribojske banje- , navodi Mrdović.

Prema njegovim rečima utvrđene su i cene kotizacije.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da su u toku radovi na infrastrukturi kao i na sportskim terenima i da sve ide utvrđenom dinamikom.

– Priboj će biti spreman za MOSI. Trenutno se na stadionu završava atletska staza, radi se hidro izolacija, tribine, postavljaju se sedišta. Svi tereni su u završnoj fazi ili se radovi privode kraju. U infrastrukturnom delu radimo presvlačenje kompletno Nemanjine ulice sa trotoarima i platoom a radi se i kružni tok. Sve su to radovi koji su inače bili potrebni, a MOSI igre su samo ubrzale njihovu realizaciju. Priboj će se podruditi da bude dobar domaćin i da na najbolji način promoviše igre kojima se daje mali značaj u sve tri države koje su uključene u ovu manifestaciju – , istakao je Rvović.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović foto: www.ppmedia.rs

Radove delimično finansira lokalna samouprava a veći deo je obezbeđen uz pomoć Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva za lokalnu samoupravu. Vrednost svih nabrojanih radova prema rečima predsednika opštine iznosi 200 miliona dinara.

Bezbednost velikog broja sportisa a i gostiju je na prvom mestu.

– Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova koji je niz pripremnih aktivnosti već obavilo a do početka igara ceo grad će biti i pod video nadzorom – , rekao je Rvović.

Direktor SC Priboj Savo Spasojević rekao je da je glavni povod radova na sportskoj infrastrukturi održavanje 55. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara i da će radovi biti završeni do 1. jula.

– Nakon radova na atletskoj stazi, četiri do pet dana sledi sušenje podloge i postavljanje starter staze. Uporedi se vrši sanacija velike tribine na stadionu gde je prioritet zaštita od prokišnjavanja. Trenutno se postavlja hidroizolacija i očekujemo da će do kraja sedmice da se završi, nakon čega sledi postavljanje betonskih ploča i montaža stolica. Tender za nabavku 4.000.stolica je raspisan i smatram da je broj dovoljan za grad Priboj, od toga 3.000 biće postavljeno na velikoj tribini i 900 na maloj. Iza stadiona, nalazi se bazen i njegova sanacija počela u ponedeljak, a pored se uporedo radi i igralšte za odbojku na pesku. Preostalo je da se postave nosači za mrežu i 5 cm savskog peska- , kaže Spasojević.

Gradski stadion imaće 4000 sedećih mesta, foto: www.ppmedia.rs

Košarkaš KK Priboj Vuk Koković, povodom sportskih igara, istakao je da mu je kao dugogodišnjem igraču zadovoljstvo što će kompletna sportska infrastruktura nakon sportskih igrara, ostati na raspolaganju sportistima.

Sem radova na sportskoj radi se i putna infrastruktura, trenutno se rekonstruiše raskrsnica na uglu Nemanjine i Limske ulice.

– Radove je na tenderu dobila firma Putevi Zlatar iz Nove Varoši, a vrednost radova je oko 2,8 miliona dinara, dok je rok za završetak 20 dana. Dinamika radova je organizovana tako da se oni okončaju do početka MOSI igara, a u sklopu projekta je urađena i privremena signalizacija po kojoj se reguliše saobraćaj kako ne bi došlo do totalne obustave- , rekao je Irfan Ibragić iz Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja.
PP Media