Priboj: Predlog rebalansa prosleđen skupštini na usvajanje

Priboj – Na sednici Opštinskog veća u Priboju, našlo se 11 tačaka a po značaju se izdvojila Odluka o izmenama i dopunama i Odluke o budžetu opštine za tekuću godinu, odnosno drugi rebalans budžeta u 2019. Ovim predlogom Odluke izvršeno je usklađivanje prihoda i rashoda budžeta prema potrebama, koje se očekuju do kraja godine, tako da sada budžet opštine Priboj iznosi 1 362 659 508 dinara.

Većnici u Priboju usvojili predlog rebalansa budžeta, foto: G.Reković

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj eksternoj reviziji, završnog računa opštine Priboj za 2018. godinu. Doneta je i odluka da se shodno zakonu o teritorijalnoj organizciji Srbije, pokrene inicijativa da se u naseljena mesta u opštini kojih sada ima 34, uvrste još dva, Krajčinovići i Sastavci, kao centri dve mesne zajednice. Da se briše KO Zaostro, jer se više ne nalazi u katastarskoj evidenciji, i da se ispravi slovna greška u nazivu naseljenog mesta Požegrmac.

Bez rasprave, a u skladu sa zakonskim rešenjima, prihvaćena je i odluka o uređenju i organizaciji, kao i Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskom pravobranilaštvu.

Opštinski većnici dali su pozitivno mišljenje o Strategiji bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Priboj, kao i Akcionom planu za njeno sprovođenje do 2024. bez ijednog poginulog, posebno dece, uz što manji broj teško povređenih u saobraćajnim udesima.

Pribojski većnici, foto: G.Reković

Opštinsko veće razmatralo je i Izveštaj o radu PU „Neven” i plan rada za tekuću godinu ove vaspitne obrazovne ustanove. Ohrabruje činjenica da se broj dece, kao korisnika ove ustanove, povećava, o čemu govori i lista čekanja, da se stvaraju i novi prostorni uslovi, kao i povećavanje energetske efikasnosti, kroz realizaciju nekoliko značajnih projekata, uz finansijsku podršku donatora i lokalne samouprave. Sugerisano je i kadrovsko jačanje, odnosno stvaranje individualnih timova za pomoć deci sa smetnjama u razvoju, ali stalnije prisustvo sturčnih saradnika, poput logopeda, jer se radi o značajnom razvojnom periodu dece od jedne do sedam godina starosti.

Članovi Opštinskog veća podržali su i ideju o nastavku rekonstrukcije i modernizacije javne rasvete u Priboju, primenom mera uštede energije sa Led tehnologijom, kroz Ugovor o javno – privatno partnerstvu, na koji saglasnost daje i Ministastvo privrede i lokalna samouprava.

PP Media i GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *