Priboj: Rvović ostaje na čelu opštine

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović povukao je danas ostavku datu 30. decembra na mestu predsednika opštine. Povlačenje ostavke plod je niza obavljenih razgovora sa predstavnicima Vlade Srbije te pozitivnog razvoja situacije u vezi isplate otpremnine bivšim radnicima Fabrike automobila Priboj. Ovim potezom izbegnuta je opasnost od uvođenja Privremenih mera koje bi dodatno usporile i otežale rešavanje nagomilanih problema i ovoj sredini.
Nakon mesec dana Rvović se prvi put obratio javnosti gde je istakao da je ostavku na mesto predsednika opštine dao kao moralni čin jer je lično bio garant isplate 100 evra podsticajnih sredstava bivšim radnicima Fapa do koje nije došlo u predviđenom periodu kao i da drugih razloga za nju nije bilo.

Povlačenje ostavke kompromisno rešenje opštinskog rukovodstva i Vlade Srbije

Kompromis postignut Rvović ostaje na čelu opštine, foto: www.ppmedia.rs


– Dobra volja i prvi gest Vlade Srbije koja je stala iza rešavanja pitanja Fapa je da je direktor Fabrike automobila potpisao ugovor sa Fondom za razvoj gde su obezbeđena sredstva za isplatu 2,8 plata kao i za uplatu radnog staža. Kada je u pitanju bila isplata 100 evra po godini staža radilo se o problemu tehničke prirode i pronalaženju modaliteta na koji način će se to odraditi pa je zbog toga taj proces usporen – kazao je predsednik opštine Lazar Rvović.
Posle dve decenije ovo je prva Vlada koja stoji iza Priboja i koja je mnogo učinila za ovu sredinu a tako će biti i u narednom periodu, naglasio je on.
Inače, za petak 3. februar bila je zakazana sednica Skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o ostavci predsednika opštine kao i o izboru novog opštinskog rukovodstva, međutim nakon povlačenja ostavke predsednik lokalnog parlamenta Boris Mrdović otkazao je skupštinsko zasedanje.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *