Pribojskim komunalcima vredna donacija stigla iz Beograda

Direktor JKP „Gradska čistoća” iz Beograda Marko Popadić uručio je u petak ključeve kamiona za odvoženje smeća, stacionarne cisterne, traktora sa pratećim priključcima, kao i pedesetak metalnih korpica za sitan otpad rukovodstvu Komunalnog preduzeća “Usluga” iz Priboja i predstavnicima lokalne samouprave. Vozila i vredna oprema dar su pribojcima od strane beogradske „Gradske čistoće”.

Vredna donacija stigla u Priboj, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Ova donacija od posebnog je značaja za komunalce u gradu na Limu, kaže direktor “Usluge” Željko Ječmenica.

– I ako je vrednost komunalnog traktora daleko niža od kamiona koji smo dobili, on će nam posebno značiti jer ćemo u starom delu grada moći mnnogo brže i efikasnije da pružamo usluge građanima. Tamo su ulice uske, pa kamion za zimsko održavanje puteva nije mogao da prolazi – navodi Ječmenica.

Krsto Janjušević, Željko Ječmenica, Marko Popadić i Boris Mrdović, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Direktor JKP “Gradska čistoća” Marko Popadić kaže da je inicijativa za ovu donaciju potekla je od narodnog poslanika Krsta Janjuševića i lokalne samouprave.  On navodi i da je uklanjanje otpada složen posao.

– Sakupljanje i tretiranje smeća izuzetno složen posao, pa se nadam da će ova naša donacija olakšati posao komunalcima u Priboju – istakao je Popadić i najavio da će i u budućnosti preduzeće kojim rukovodi nastaviti da pomaže siromašnijim opštinama na teritoriji cele zemlje.

Pribojski komunalci dobili vrednu donaciju, foto: www.ppmedia.rs

Veliko angažovanje i zalaganje poslanika Krsta Janjuševića dovelo je da saradnje dva komunalna preduzeća, koja je rezultirala vrednom donacijom.

– Ovo sigurno neće biti kraj naše saradnje, nastavljamo razgovore i na drugim projektima. Razvoj grada Beograda indirektno utiče i na razvoj drugih opština u Srbiji. U Beogradu znaju i za one opštine koje su udaljene 300 kilometara od njega. Jedna od najlepših opština u zapadnoj Srbiji zahvaljujući ovoj donaciji izgledaće još lepše – istakao je Janjušević.

U ime lokalne samoprave donaturu se zahvalio predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović. Inače, pre Priboja JKP “Gradska čistoća” sličnu donaciju je uručila i opštini Zubin Potok na Kosovu.

PP Media