Priboju drugo mesto na izboru za opštinu jednakih mogućnosti

Priboj – Opština Priboj osvojila je drugo mesto na izboru za opštinu/grad jednakih mogućnosti, u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške. Priznanje je u ime lokalne samouprave primio član Opštinskog veća Stefan Srbljanović, na godišnjoj konferenciji, koja je povodom Međunarodnog dana tolerancije organizovana u Beogradu.

Poverenica za taštitu ravnopravnosti Brankica Janković i član Opstinskog veća Stefan Srbljanović, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Priznanje za opštinu odnosno grad jednakih mogućnosti dodeljuje se svake godine, a laureat će moći da koristi poseban logo ravnopravnosti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer najbolje prakse svim drugim lokalnim samoupravama, u kreiranju i sprovođenju mera za unapređenje ravnopravnosti i pružanje jednakih mogućnosti.

– Iako mala, ekonomski i dalje nedovoljno razvijena opština koja se susreće sa velikim problemima depopulacije i negatuvnih migracija, Priboj je sa druge strane velika opština i lider na u društveno-humanističkoj oblasti, čemu u orilog ide i današnje priznanje. Imajući u vidu da je se radi o rubnoj opštini na tromeđi Srbije, Crne Gore i Republike Srpske odnosno Bosne i Hercegovine, kao i da je reč o multikulturalnoj, višenacionalnoj i multinkonfesionalnoj sredini, kao i navedene probleme sa kojima se suočavamo, jasno je da je oblast ravnopravnosti, tolerancije i borbe protiv diskriminacije od ključnog značaja za našu zajednicu. S’ tim u vezi, čast mi je što sam danas u ime Opštine Priboj primio Plaketu za doprinos stvaranju zajednice jednakih mogućnosti i unapređenju ravnopravnosti u 2019. godini i Godišnju nagradu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za opštinu/grad jednakih mogućnosti, gde je opština Priboj zauzela drugo mesto. Ovom prilikom bih istakao da je Priboj zaista grad jednakosti i suživota, te da ćemo mi, kao lokalna samouprava, nastaviti da radimo u istom smeru i u periodu koji dolazi nastaviti da unapređujemo situaciju na ovom polju – kazao je nakon primljenog priznanja Stefan Srbljanović, član Opštinskog veća.

Inače, prvo mesto i pobedničko priznanje pripalo je opštini Medveđa, dok je treći bio Aranđelovac.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *