Prijepoljac uhapšen zbog slanja pretećih SMS poruka

Osnovni sud u Prijepolju prihvatio je u utorak predlog Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu i odredio pritvor do 30 dana E.N. zbog sumnje da je slao preteće poruke privredniku Andanu Mušoviću, kome je pre tri meseca zapalio dva automobila. Pritvor mu je određen zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, ovu informaciju potvrdila je za “Novosti” potparol OJT Jasminka Bošković.

Zbog osnovane sumnje da je slao preteće poruke E.N. je saslušan u prošli petak, dok je u subotu uhapšen  kada mu je i određeno zadržavanje od 48 sati. Međutim u ponedeljak pošto mu je isteklo policjsko zadržavanje izveden je pred sudiju koji mu nije odredio pritvor koje je predložilo Osnovno javno tužilaštvo. Ipak samo dan kasnije ponovo je saslušan, i sud je ovoga puta doneo rešenje da se E.N.  odredi pritvor.

Inače, osumnjičeni E. N. je u dvorište porodice Mušović 3. novembra prošle godine, bacio molotovljev koktel koji je izazvao požar u kojem su izgorela dva automobila, a vatra se potom proširila i na potkovicu porodične kuće i tom prilikom oštetila i kuću Adnanovog prvog komšije. Brzom reakcijom vatrogasa tada je izbegnuta prava tragedija jer se Mušović sa suprugom i troje dece spasao bežeći od vatrene stihije na sporedni izlaz kuće.

Policija je tada uhapsila E. N. pod sumnjom da je bacio eksplozivnu napravu i određen mu je pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti. On je iza rešetaka ostao sve do 22. decembra kada mu je sudija Milan Vasiljević ukinuo pritvor, našavši da više ne postoje razlozi za njegovim daljim zadržavanjem.

Tokom minule sedmice Mušović je dobio preteće SMS poruke u kojima mu je „neko“ poručio „da se na ovome neće završiti“ i upozorio ga „ko sve stoji iza mene“. On je pretnje odmah prijavio policiji.

Novosti i PP Media