Prijepoljci 7. avgusta na obali Lima pripremaju riblju čorbu i biraju najboljeg zeta i snajku

Prijepolje – Mlade Prijepoljke Millena Cmiljanović, Dragana Terzić, Zelda i  Dunja Ćuković, nakon što su prošle godine, posle petogodišnje pauze obnovile “Limske darove”, uveliko rade na pripremi ovogodišnje manifestacije, koja je predviđena za 7. avgust.

Na plaži kod Novog mosta, izuzev tradicionalnih sadržaja takmičenja u spremanju riblje čorbe i  izboru najboljeg prijepoljskog zeta i snajke, organizatori su oplemenili program u nameri da privuku mlade sugrađane, angažovanjem muzičke atrakcije Sax n groove, koja će u popodnevnim satima, doneti magiju dobre svirke i ritma na obalu Lima. Za ovu priliku biće pripremljena posebna dekoracija, scenografija  i vizuelni efekti koji će upotpuniti manifestaciju i dati joj moderan izgled.

Četiri mlade dame organizatori manifestacije – Dunja, Dragana, Milena i Zelda

Kako su ove mlade devojke najavile,  manifestaciju će  organizovati sopstvenim sredstvima uz pomoć sponzora i Turističke organizcije Prijepolja, a imaju i obećanje lokalne samouprave da će sve javne i komunalne službe pomoći.

Prijava ekipa za takmičenje u spremanju riblje čorbe traje do 5. avgusta, do kada se primaju prijave putem društvenih mreža na kojima se može naći i kontakt telefon za detaljna uputstva.  Kotizacija za takmičare je simboličnih 1.000 dinara, a svi učesnici će imati obezbeđena mesta za kotao, drva i sve što im je potrebno da se spremi čuvena Limska riblja čorba. Stručni žiri će proglasiti najbolje a organizator je pripremio i nagrade za najuspešnije majstore riblje čorbe.

Memorijal u bič voleju Radomir-Lale Moračanin, zbog ekstremno visokih temperatura biće pomeren za septembar.

PP Media