Prijepoljcu smanjena kazna za ubistvo pogrebnika iz Užica

Prijepolje/Užice – Slučaj ubistva Sava Gačanina, pogrebnika iz Užica koji je 14. januara prošle godine usmrćen u prostorijama svog preduzeća, dobio je svoj pravosnažni epilog pošto je Apelacioni sud u Кragujevcu preinačio presudu protiv izvršioca ovog zločina.

Ilustracija

Vladimiru Božoviću iz Prijepolja, kome je Viši sud u Užicu pripisao krivicu za teško ubistvo, našavši da je Gačaninu ispalio dva metka u glavu i ukrao mu 7.000 godina, i osudio ga na 35 godina zatvora, Apelacija je smanjila kaznu na 30 godina, piše Blic.

U istom postupku suđeno je Milovanu Čekićeviću (33) koga je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Užicu teretila da je sa Božovićem počinio teško ubistvo u saizvršilaštvu. Кako nije dokazano njegovo učešće u nepočinstvu, osuđen je na dva meseca zatvora zbog krađe 1.000 evra od Sava Gačanina kod koga je bio zaposlen. Prvostpenu presudu Čekićeviću Apelacioni sud je potvrdio.

Tokom celog suđenja Vladimir Božović je negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom. Umešanost u zločin porekao je i Milovan Čekićević, ali je priznao da je od Gačanina ukrao novac. Njagov iskaz je pomogao sudu da raspetlja klupko ovog zločina.

On je pred sudom govorio da mu se Božović, nekadašnji drug, poverio da je ubio Gačanina tako što ga je najpre izmamio u prostorije pogrebnog preduzeća, lažnom pričom da je njegovoj ženi umrla baba i da su mu potrebne usluge u vezi sahrane. Кada je Gačanin došao u radnju, govorio je Čekićević, Božović mu je dva puta pucao u glavu.

Pištolj kojim je Gačanin usmrćen nikada nije pronađen, a Božović ga je, prema Čekićevićem iskazu, uništio posle zločina. U novembru 2018. posle hapšenja okrivljenih u dvorištu Božovićeve kuće pronađena čaura metka istog kalibra kojim je pogrebnik ubijen. Božović je govorio da je taj pištolj kupio na crno u Novom Pazaru, ali da ga je prodao Čekićeviću.

Blic/PP Media