Prijepolje: Cisterne sa pijaćom vodom u pola cene

Prijepolje – Zbog dugotrajne suše žitelji brdskih delova prijepoljske opštine već danima imaju problem sa urednim vodosnabdevanjem. Na zahtev mesnih zajednica, Opštinsko veće, donelo je odluku da sa 50% sufinansira plaćanje cisterni sa pijaćom vodom, koje će biti dopremane građanima. Za ovu namenu iz lokalne kase opredeljeno je dva miliona dinara, zahtevi se podnose Opštinskom veću.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Seoski bunari zbog dugotrajne suše odavno su suvi, pa pijaće vode nema za domaćinstva i stoku. Opštinsko veće, na poslednjoj sednici donelo je odluku da sufinansira sa 50 procenata isporuku cisterni sa pijaćom vodom, za koje će građani zahteve podnositi u zgradi Opštine.

– Napravili smo sistem kako dolazi do trebovanja vode. Za lokacije bliže gradu visina subvencije iznosiće dve hiljade dinara, pošto redovna cena cisterne sa pijaćom vodom iznosi četiri hiljade, dok će visina subvencije za meštane brdskih sela iznnosi četiri hiljade dinara, pošto je ekonomska cena vode osam hiljada. Već postoji veliki broj prijava građana koji imaju problema sa vodosnabdevanjem pa će se praviti prioritetne liste – kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Koliki je stvarni dug Fudbalskog kluba Polimlje, koji se nalazi u teškoj situaciji, trebalo bi da utvrdi komisija koju je formiralo Opštinsko veće. Nakon toga mogla bi da se bliže znati sudbina, kluba koji bi za pet godina trebalo da proslavi veliki jubilej,  stogodišnjicu postojanja.

– Uputili smo zahtev “Polimlju” da nam omogući pristup finansijama, i oni su izašli u susret sa zahtevom da jedan član komisije bude iz njihovih redova, što smo mi i prihvatili. Komisija ima rok od 30 dana da pregleda finansijsku dokumentaciju i da sačini zapisnik koji će dostaviti Opštinskom veću – navodi član Opštinskog veća zadužen za sport Zoran Despotović.

Opštinsko veće usvojilo je izveštaj, sa svim primedbama, koji je dostavila komisije za kontrolu realizacije odobrenih programa od javnog interesa, koja su realizovala udruženja građana u prošloj godini. Izveštaj će biti prosleđen opštinskog pravobraniocu, koji bi trebalo da utvrdi da li su postojali propusti u realizaciji i pokrene eventualne sporove za nadoknadu štete.

PP Media