Prijepolje: Opštinska kasa u 2019. godini teška oko 1,26 milijardi dinara

Pre nego što stigne pred odbornike, predlog Odluke o budžetu opštine Prijepolje za narednu godinu, shodno zakonskoj obavezi, prošao je Javnu raspravu koju je organizovalo Odeljenje za budžet i finansije Opštinske uprave. Obrazlažući Nacrt Odluke najvažnijeg dokumenta prisutnim građanima, predstavnicma mesnih zajednica i direktnih budžetskih korisnika obratio se rukovodilac Odeljenja za budžet Dragiša Rakonjac koji je istakao da će kasa grada na Limu u narednoj godini biti teška 1.257.305.961.oo dinara što je za skoro 7% više od ovogodišnje. Od te sume najviše novca predviđeno je da bude utrošeno za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture.

Novina u budžetu jeste da će mesne zajednice ponovo raspolagati sa novcem i to isključivo za tekuće održavanje. Za ovu namenu planirano je 18 miliona dinara. Dok je 10 miliona dinara predviđeno za kupovinu zemljišta u Šehovića polju, kako bi se obezbedio nastavak izgradnje pristupnih saobraćajnica oko novog mosta.

Nezadoviljstvo predloženim budžetom i raspodelom sredstava, pre svega zbog planiranih investicija iskazali su predsednici mesnih zajednica Prijepolje, Kosatica,Babine, Gostun i Džurovo.

Spisak predloženih investicija za 2019. godinu, foto: www.ppmedia.rs

– Za svaku pohvalu je što ste ponovo vratili sredstva mesnim zajednicama za sitne popravke, međutim investicije koje ste predložili da se izvode u Prijepolju su izuzetno male. Primera radi predviđena je sanacija ulice Sestara Cvijović i to u iznos od svega 1,5 miliona dinara namenjenih za zamenu komunalne infrastrukture. Šta ćemo da uradimo kada Komunalno preduzeće raskopa tu ulicu, treba li i ona da stoji i da čeka neki naredi budžet. Zbog čeka nije u budžet uvrštena izrada kanalizacije za Tomovo naselje, to može da izazove pravu ekološku katastrofu –pitao je između ostalog predsednik MZ Prijepolje Edin Bećirović.

Goran Lovović predsednik MZ Kosatica interesova se zbog čega u protekle dve godine naprostoru sa kojeg dolazi nije bačena nijedna lopata asfalta iako je to bilo planirano.

Predlogdonošenja najvažnijeg dokumenta za iduću godinu naći če se pred odbornicima krajem meseca.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *