Prijepolje: Raspisan javni poziv za dodelu opštinskih priznanja

Opština Prijepolje na osnovu odluke o nagradama i javnim priznanjima raspisala je javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodelu nagrade opštine Prijepolje i javnog prizanja počasni građanin opštine Prijepolje koje će biti uručene 7. jula na Dan opštine.

Nagrada opštine Prijepolje se može dodeliti fizičkom ili pravnom licu, koje ima prebivalište, odnosno sedište ili posluju na teritoriji opštine Prijepolje ili fizičkim i pravnim licima koja imaju prebivalište, odnosno sedište van teritorije opštine Prijepolje ili u inostranstvu, pod uslovom da su njihova dostignuća i stvaralaštvo vezani za opštinu Prijepolje ili ako su dali poseban doprinos društvenom i privrednom razvoju opštine Prijepolje.

Osnovni kriterijumi za dodelu Nagrade opštine Prijepolje su značajna ostvarenja u oblasti :

– privrede, obrazovanja i vaspitanja, nauke, kulture, zdravstvene zaštite, socijalne i dečije zaštite, razvoja lokalne samouprave i u drugim oblastima stvaralaštva i humanitarnog delovanja u opštini Prijepolje.
Javno priznanje Počasni građanin opštine Prijepolje se može dodeliti pojedincu koji može imati prebivalište na teritoriji ili van teritorije opštine Prijepolje, kao i pojedincu koji nije državljanin Republike Srbije.

Osnovni kriterijumi za dodelu Javnog priznanja – Počasni građanin opštine Prijepolje su:

Da pojedinac svojim radom, naučnim, umetničkim, političkim, humanitarnim i drugim delovanjem izuzetno doprinosi razvoju i afirmaciji opštine Prijepolje u zemlji i inostranstvu.
Inicijative za dodelu Nagrade opštine Prijepolje i Javnog priznanja – Počasni građanin opštine Prijepolje mogu podneti:

1.pravna lica sa sedištem na teritoriji opštine Prijepolje,
2.predsednik opštine,
3.Opštinsko veće,
4.radna tela Skupštine opštine Prijepolje,
5.odbornici Skupštine opštine Prijepolje,

6.kao i grupe od najmanje 15 građana koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Prijepolje.
Javni poziv je otvoren do srede 28. juna.
PP Media