Prijepolje: Sportski savez pomaže pripreme sportista za predstojeće MOSI

Na sednici Skupštine Sportskog saveza u Prijepolju predloženo je da sportistima koji budu predstavljali ovu opštinu na predstojećim Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Rogatici bude uručena novčana pomoć namenjena pripremama za ovu manifestaciju. Pomoć bi odlukom Upravnog odbora iznosila po 10 hiljada dinara, a klubovi i pojedinci, koji će učestvovati na velikoj sportskoj manifestaciji u Bosni već planiraju početak priprema.
Delegati Skupštine Sportskog saveza, predstavnici klubova u Prijepolju, na redovnoj sednici usvojili su izveštaj o radu i finansijski izveštaj ove ustanove za 2015., kao i plan rada sa finansijskim planom za 2016. godinu. Između ostalog, na sednici je razmatran i predlog o finansijskoj pomoći za pripreme sportista, koji će učestvovati na ovogodišnjim MOSI u Rogatici. Ovo je, naime, prvi put da Sportski savez izdvaja sredstva za tu namenu, a sve u cilju ostvarenja što boljih rezultata, iako je Prijepolje i do sada izvanrednim uspesima opravdalo učešće na popularnoj sportskoj manifestaciji, koja se svake godine održava u gradovima Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
„Konačan spisak sportista koji će učestvovati na MOSI u Rogatici još nije gotov, ali predpostavlja se da će oko 100 naših sportista ove godine predstavljati Prijepolje na toj manifestaciji. Oni će se takmičiti u odbojci, košarci, atletici, malom fudbalu, planinarstvu, ribolovu, a ono što očekujemo jesu zavidni rezultati, kao što je to slučaj svake godine“, kazao je predsednik Sportskog saveza u Prijepolju Ilija Andrejić.
Pohvale na rad novog rukovodstva Sportskog saveza u Prijepolju, koje je izabrano pre nešto više od 3 meseca stižu i od brojnih klubova iz ove sandžačke opštine.
Iz Karate Kluba „Prijepolje“ poželeli su uspeh u radu novom rukovodstvu Sportskog saveza, kao i nastavak tradicije u „žetvi“ medalja na MOSI.
53. MOSI u Rogatici biće održane u periodu od 13. do 17. jula. I ove godine, kroz učešće na ovoj manifestaciji, Prijepolje će predstaviti veliki broj sportista, koji će svoje veštine pokazati u čak 10 sportskih disciplina, ističu iz Sportskog saveza.
PP Media