Prijepolje, Priboj: Kontrole ugostiteljskih objekata

Poreska uprava Srbije saopštila je da su od ukupno 26 kontrola ugostiteljskih objekata u 10 gradova utvrđene nepravilnosti u 80 odsto slučajeva.
Ugostiteljski objekti kontrolisani su prethodnog vikenda, 24. i 25. juna 2016. godine, a nepravilnosti su utvrđene kod 21 poreskog obveznika.
Inspektori Poreske uprave kontrolisali su evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i radno-pravni status angažovanih radnika u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Priboju, Prijepolju, Gornjem Milanovcu i Požegi.
„Protiv obveznika kod kojih je utvrđeno da ne poštuju propise biće pokrenuti prekršajni postupci i izrečena mera privremenog zatvaranja objekta“, piše u saopštenju.
Nepravilnosti su utvrđene u svih šest kontrola na teritoriji Niša, kao i u sva tri kontrolisana ugostiteljska objekta u Pančevu.
U Beogradu je utvrđeno da promet nepravilno evidentira pet od šest kontrolisanih ugostitelja.
Zbog istih nepravilnosti u poslovanju privremeno će biti zatvorena i dva ugostiteljska objekta u Priboju, kao i po jedan u Aranđelovcu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Požegi i Novom Sadu.
Poreska uprava je najavila i da će u narednom periodu nastaviti redovne i pojačati vanredne kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa u cilju suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja izbegavanja plaćanja javnih prihoda.
PP Media