Prijepolje: Stabilizacija stanja, u Ivanju problem sa površinskim vodama

Usled obilnih padavina u opštini Prijepolje došlo je do oštećenja elektro energetske mreže zbog čega je oko 1200 korisnika ostalo bez napajanje električnom energijom, dok je u prijepljskom naselju Ivanje, zbog izlivanja površinskih voda poplavljeno desetak domaćinstava. Na sednici kriznog štaba ove opštine sinoć je proglašena vanredna situacija u 10 najugroženijih Mesnih zajednica.
Nevreme koje je zadesilo opštinu Prijepolje nanelo je velika oštećenja na elektro energetskoj mreži u brojnim prijepoljskim selima. Trenutno ne radi 40 trafostanica, oštećeno je ukupno 9 dalekovoda, polomljeno oko 140 stubova u Aljinovićima, Pravoševu, Miloševom Dolu, Matarugama, Ivezićima, Kaćevu, Babinama, Jabuci, Kamenoj Gori i Stranjanima, pa je zbog toga odlukom kriznog štaba u ovim Mensim zajednicama proglašeno vanredno stanje. Štete ima i na putnoj infrastrukturi u seoskim Mesnim zajednicama, a na područiju naselja Ivanje usled izlivanja površinskih voda poplavljeno je desetak domaćinstava.
Porodice u naselju Ivanje i drugim delovima opštine Prijepolje, u kojim postoje slični problemi obišao je predsednik opštine Emir Hašimbegović, koji je tom prilikom istakao da su u pitanju problemi koji se iz godine u godinu ponavljaju i da je potrebno što pre ih rešiti, kako do ovih situacija ne bi dolazilo.
Što se tiče stanja sa elekrto mrežom ekipe Elektrodistribucije od jutor su na terenu, gde rade na otklanjanju kvarova, tako da se, prema rečima Hašimbegovića u opštini Prijepolje uskoro očekuje normalizacija stanja.
PP Media