Prijepolje: U požaru izgorela bašta kafića

Prijepolje – Paljenje rastinja krenulo je sa toplim vremenom uprkos vanrednom stanju koje je na snazi i zabrani kretanja, a sa tim i prvi požari u prijepoljskom kraju. Na putu od Kolovrata prema Pljevaljskoj petlji, kod naselja Kaldrma, iznad nekadašnje fabrike “IKL” u sredu oko podne vatra je progutala mobilijar kafića, drvored četinara, a oštetila dizalicu za izvlačenje građe koja je stajala na parkingu.

Izgoreo drvored i bašta kafića, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Pravovremenom intervencijom vatrogasaca, sprečeno je širenje požara na druge objekte, koji se nalaze u neposrednoj blizini mesta gde je požar buknuo.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema nezvaničnim saznanjima, uzrok požara je paljenje niskog rastinja koje se otrglo kontroli, pa je vatrena stigija zahvatila prvo drvored četinara a potom i baštu kafića koja se nalazi neposredno uz magistralni put.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Zbog gašenja požara saobraćaj na ovoj deonici puta bio je u prekidu, a vatrogasne ekipe apelovale su na građanje da se pridržavaju mera predviđenih u okolnostima vanrednog stanja, da ne napuštaju svoje domove i tako izbegnu izazivanje požara.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *