Prijepolje, Priboj, Nova Varoš: Vetar ostavio 3400 domaćinstava bez struje

Snažan vetar koji je sinoć zahvatio delove opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ostavio je veliki broj stanovnika ove tri opštine bez električne energije. Prema podatcima dobijenim od Gorana Posrkače načelnika Sektora za vanredne situacije ukupno je oko 3400 domaćinstava u ove tri opštine ostalo bez struje.
Na područiju opštine Prijepolje vetar je zahvatio Kamenu Goru, Babine i Sopotnicu pa su u ovom delu opštine trenutno van funkcije tri dalekovoda i 24 trafostanice tako da ukupno oko 400 domaćinstava nema električnu energiju. Kako nam je rečeno u Elektrodistribuciji pogon Prijepolje sve ekipe su na terenu i rade na otkanjanju kvara.
U Novoj Varoši prema rečima Gorana Posrkače, zbog kvara na dalekovodima i 60 manjih trafostanica trenutno je bez struje oko 1000 domaćinstava u selima Akmačići i Amzići.
Vetar je najviše problema napravio u opštini Priboj gde je ostavio oko 2000 domaćinstava bez struje usled kvara na dalekovodima i na 70 trafostanica. Kako nam je kazao Posrkača bez struje u ovoj opštini ostali su meštani Goleša, Mažića, Kalafata, Bučja i Kratova.
Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović rekao nam je da će predstavnici Lokalne saomuprave uzaći na teren i na licu mesta upoznati se sa nastalom situacijom. Prema njegovim rečima za sada niko od predstavnika Mesnih zajednica nije se obratio za pomoć.
I Goran Posrkača ističe da nije bilo poziva kako od građana tako ni od predstavnika Mesnih zajednica prema Sektoru za vanredne situacije tako da još uvek nema preciznih podataka da li je vetar pričino materijalnu štetu domaćinstvima.
PP Media