Prijepoljska policija isključila iz saobraćaja 11 pijanih vozača

Prijepolje – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, tokom vikenda, u akciji pojačane kontrole usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kao i drugih kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju, sankcionisali su ukupno 20 prekršaja.

Foto: A.Rovčanin

Iz saobraćaja je isključeno 11 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je trojici određeno zadržavanje.

Policija je zaustavila pedesetpetogodišnjeg muškarca koji je upravljao „golfom“ sa 1,94 promila alkohola u organizmu, šezdesetšestogodišnjeg muškarca koji je, takođe, vozio „golf“ sa 1,30 promila i šezdesetjednogodišnjeg vozača „folksvagena“ sa 1,29 promila alkohola.

Takođe, iz saobraćaja su isključena i dvojica vozača sa probnom vozačkom dozvolom, jedan koji je upravljao automobilom snagom motora većom od dozvoljene i drugi koji je vozio u vreme kada to ovim vozačima nije dozvoljeno, kao i jedan koji je vozio sa vozačkom dozvolom koja je istekla. 

Saobraćajne patrole zaustavile su i šestoricu vozača koji su vozili brzinom većom od dozvoljene.

Protiv svih vozača koji su učinili prekršaje podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.

Apelujemo na vozače da dosledno poštuju saobraćajne propise, da ne voze brzinom većom od dozvoljene i ukoliko su pili alkohol, jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

PP Media