Prijepoljski malinjaci opustošeni posle nevremena

Prijepolje – Nakon snažnog nevremena koje je pogodilo prijepoljski kraj voćari su obišli svoje zasade i u njima zatekli pravi haos.

Umišteni malinjaci u okolini Prijepolja, foto: PP Media Prijepolje

Najveća šteta pričinjena je na malinjacima, jer je crveno zlato pristiglo na berbu. Jako teška situacija je u selu Skokuće i domaćinstvu Njegoša Stojadinovića.

– Ovo je prava katastrofa šta nas je zadesilo usred berbe malina. Sve je pokidano, uništeno. Jedino ako je slučajno ostala po neka malina na grani, ostalo je sve na zemlji. Tuga i jad. Odvaljene su i grane, ni sam ne znam kolika je šteta, rekao je za RINU Njegoš.

Foto: PP Media Prijepolje

On dodaje da je nevreme koje je tokom jučerašnjeg dana pogodilo Prijepolje, jedno od najjačih koje je doživeo u životu.

– To još nisam doživeo, grad je jako tukao duže od pola sata, a veličina ledenih loptica bila je veća od oraha. Razlupano je u našem kraju i dosta krovova, uništeni su automobili. Kad je oluja prestala izašli smo u zasade i već smo unapred znali da je u njima stanje kritično. Pitanje je da li će maline iz ovog našeg kraja ove godine uopšte biti za prodaju, kaže Njegoš.

Jako olujni nevreme napravilo je veliku štetu i na putnoj infrastrukturi, a na pojedine putne pravce izlili su se bujični potoci i saobraćaj je bio u prekidu.

Rina i PP Media