Priznanje RPK Užice za „Poliester Komponente“ i „Inmold plast“

Priboj – Privredna komora Srbije odnosno Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga dodelila je tradicionalna godišnja priznanja pojedincima i privrednim društvima za ostvarene rezultate u poslovanju u 2020. godini.

Značajno priznanje za dve pribojske firme

Nagradu „Кompanija godine”, koja je zasnovana na rangiranju firmi po osnovu 12 ekonomskih parametara uspešnosti, u kategoriji malo preduzeće nagradu je dobilo deoničko društvo sa ograničenom odgovornošću „Poliester Кomponente“ Priboj.

„Poliester Кomponente“ doo nastale su iz nekadašnje Industrije „Poliester“,koji je osnovan 1962.godine i za kratko vreme postao je prvi i najveći proizvođač poliesterskih kompozita u bivšoj Jugoslaviji.

Odgovarajući potrebama tržišta, trendovima, kao i potrebi da se što bolje i efikasnije organizuje, od Кorporacije „Poliester“ 2011.godine nastaje „Poliester Grupa“, a godinu dana kasnije dolazi do nove funkcionalno -organizacione podele, prema najviše zastupljenim proizvodnim delatnostima,pa se osnivaju dva privredna subjekta „Poliester Кomponente“ d.o.o. Priboj i „Poliester Cevi“ d.o.o. Priboj.

„Poliester Кomponente“ se tada opredeljuju za proizvodnju delova od poliestera za autoindustriju, a u međuvremenu postaju i jedan od najznačajnijih proizvođača poliestera u regionu.

Ovo privredno društvo danas svoje poslovne aktivnosti obavlja na površini od 12.000 kvadrata u četiri proizvodne hale i četiri magacinska prostora, primenjujući 20 različitih proizvodnih operacija.

Nagradu „Iskorak“,koja se dodeljuje privrednom subjektu ili pojedincu koji se u tekućoj godini posebno istakao svojim aktivnostima na polju društvene odgovornosti, inovativnosti ili povećanju ugleda regiona, dobila je kompanija „Inmold Plast“ doo Požega.

Osnovna delatnost kompanije „Inmold Plast“ je izrada visokokvalitetnih alata za brizganje plastike i obojenih metala. Specijalnost su alati za brizganje tankozidne ambalaže i alati za brizganje tehničkih delova. Pored alata, „Inmold“ se bavi i izradom IML robota.

„Inmold Plast“ je porodična kompanija, osnovana 2006. godine.Od prošle godine posluje i u okviru Slobodne zone Priboj, gde trenutno zapošljava 30-ak radnika, u pripremi je i novi poslovni prostor,gde će biti uposleno novih 100 radnika,a ovih dana kupljena je i parcela za izgradnju magacinskog prostora.

Nagrade, u vidu skulpture inspirisane zlakuškom keramikom, rad akademskog keramičara Ane Lazić iz Užica, zbog epidemiološke situacije, biće uručene pojedinačno.

PP Media