Promene u SDA: Odbori u statusu povereništva

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Izvršnog odbora SDA Sandžaka održanoj u Novom Pazaru organi stranke su utvrdili predlog o formiranju zasebnog ogranka ove partije u Brodarevu. Takođe na sednici je imenovano povereništvo ogranka stranke i to za Novi Pazar poverenik biće Fuad Gološ, u Priboj Hajro Bećirović, Sjenici profesor Kaso Avdović i u Tutinu Mirfat Tahirović, dok je Behija Hadžič inženjer tehnologije imenovana za poverenicu SDA Sandžaka u Novoj Varoši.

Predsedništvo i Izvršni odbor stranke predložiće Glavnom odboru da u svoj sastav kooptira Hazba Mujovića, predsednika opštine Sjenica i Kenana Hota, predsednika opštine Tutin.

U Prijepolju je na čelu stranke ostao Edib Kajević i to je jedini odbor koji je za sada zadržao status opštinskog odbora. Inače i u ovom gradu će u narednom periodu biti uvedeno povereništvo, trenutno se vode razgovori o tome ko će doći na čelo povereništva, obzirom na to da je Kajević potpredsednik stranke i predsednik Glavnog odbora pa po statutu stranke ne može ostati na čelu odbora.

Do ovih promena na čelu odbora je došlo jer statut stranke više ne omogućava da predsednici opština budu i predsednici opštinskih odbora stranke u isto vreme.

Prema rečima člana Izvršnog odbora Muhedina Fijuljanina sednica je protekla u demokratskoj atmosferi, a nakon radnog dela prisutnim delegatima se pridružio sin predsednika Turske Bilal Erdogan.
PP Media i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *