Prvi teniski kampovi za mališane iz Priboja i Rudog

Priboj – U periodu od 12. do 18. septembra u Rudom i Priboju će biti održani prvi teniski kampovi za dečake i devojčice iz ove dve opštine.

U okviru projekta„Beli sport i kulturno-istorijsko nasleđe u funkciji razvoja turizma opština Priboj i Rudo”, jedna od aktivnosti je i izgradnja teniskog terena kod Gradskog stadiona „Mitar Mićo Mandić”.

Istovremeno, održava se i teniski kamp za 20 devojčica uzrasta od 7 do 15 godina. Učestvuje po deset devojčica iz Priboja i Rudog, a kamp traje sedam dana.

-Poslednjeg dana kampa biće održan turnir najuspešnijih polaznika kojima će biti dodeljene diplome. Inače, kompletbna priča ovog projekta krenula je od poznate činjenice da se prvi teniski turnir u Srbiji održao u Priboju, u neposrednoj blizini ovog terena.Obziropm da u starom priboju ne postoiji ni jedcavn tzern, ovo je idealna lokacija. Oba teniska terna zvanično će biti stavljena u funkciju razvoja ove dve opštine – kaže Vidoje Didavnović, koordinator projekta.

Teniski kamp na novoizgrađenom terenu u Priboju, kod dečijeg igrališta u Mramoriju, održava se uz primenu svigh epidemioloških mera. Za sve učesnike obezbeđena je teniska oprema, smeštaj i hrana. Kamp će voditi licencirani treneri.

Miloš Dedić, potpredsednik Teniskog saveza Zapadne Srbije

-Jako nam je važno da što više dece krene u ovaj lepi sport, a mi smo pre pola godine obavili i obuku trenera za B licencu, koju je uspešno završilo pet trenera. Nadabmo se da će ovo biti uspešno i da će pokrenuti tenis u Priboju, a mi iz teniskog saveza ćemo učiniti sve da što više pomognemo deci da se okrenu sportu, druženju i zdravom načinu života – rekao je Miloš Dedić, potpredsednik teniskog saveza zapadne Srbije.

Teniski kamp privukao je veliku pažnju dece, a ovo je jedinstveni način da nauče osnove belog sporta i pokažu svoje afinitete.

-Došla sam ovde da bih naučila neke nove stvari o tenisu i volim da se takmičim – kaže Jana Jovanović, a njena drugarica iz Rudog Ana Milićević, kaže da je oduševnjena ovim kampom jer pruža mogućnost da nauči sve što želi o belom sportu.

Projekat se finansira iz pristupnih fondova Evropsk eunije, u sklopu je programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine tokom period 2014-2020.

PPmedia i GZS