Prvi teniski kampovi za mališane iz Priboja i Rudog

Priboj/Rudo – U periodu od 12 do 18 septembra u Rudom i Priboju će biti održani prvi teniski kampovi za dečake i devojčice iz ove dve opštine.

Teniski teren u Priboju

Svečano otvaranje i press konferencija Teniskog kampa za dečake održaće se u Rudom, na teniskom terenu kod gradskog stadiona “Mitar Mićo Mandić”, u subotu 12. septembra tačno u podne, dok je otvaranje kampa za devojčice predviđeno istog dana u Priboju, na tensikom terenu kod dečijeg igrališta u Mramoriju u 10 časova.

Pored otvaranja teniskih kampova, biće otvaranje i dva teniska terena koja su izgrađena kroz isti projekat a koja će zvanično biti stavljena u funkciju razvoja sporta u ove dve opštine

Kampovi se održavaju u okviru  projekta  „Bijeli sport i kulturno-istorijsko naslijeđe sa kraja 19. vijeka u funkciji razvoja turizma opština Rudo i Priboj” koji se realizuje kroz program prekogranične saradnje izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine

Reč je o razvoju i afirmaciji tenisa u ove dve pogranične opštine. Suština ideje za ovaj projekat bazirana je na činjenici o Austro-ugarskom nasleđu, zahvaljujući kojem je prvi teniski meč na ovim prostorima odigran, upravo na granici ove dve opštine.

Teniski kamp za 20 devojčica uzrasta od 7 do 15 godina na novoizgrađenom terenu u Priboju, kod dečijeg igrališta u Mramoriju, uz primjenu svih epidemioloških mera predostrožnosti, organizuje implementator projekta Turistička organizacija Priboj. Za sve učesnike je obezbjeđena teniska oprema, smještaj i ishrana. Kamp će voditi licencirani treneri.

Teniski kamp za 20 dečaka uzrasta od 7 do 15 godina organizuje partner na projektu JU za turizam i sport Rudo. Kamp će se održati na novoizgrađenim teniskim terenima u Rudom kod stadiona “Mitar Mićo Mandić”.

Projekat se finansira iz pretpristupnih  fondova Evropske unije, u sklopu programa Prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine tokom perioda između 2014 i 2020 godine, Projekat implementiraju Turistička organizacija Opštine Priboj i Javna ustanova za turizam i sport Opštine Rudo. Telo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

PP Media