Radovi na rekonstrukciji puta Kokin Brod – Pribojska Banja u punom jeku

Nova Varoš/Priboj – Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja, u dužini od 27 kilometara, u punom su jeku. Najviše ljudstva i mehanizacije angažovano je na potezu od Radoinje prema Kratovu, gde je u toku postavljanje završnog sloja asfalta. U dinamiku posla i kvalitet radova uverio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je obišao celu trasu puta u pratnji izvođača radova i čelnih ljudi opština Nova Varoš i Priboj.

Radovi na putu ka Pribojskoj Banji u punom jeku, foto: A.Rovčanin

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Кokin Brod – Pribojska Banja počeli početkom septembra prošle godine, izvode ih firme „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naveo je da očekuje da će rekonstrukcija puta biti završena do kraja godine.

– Iako su izbori prošli mi ne zaustavljamo investicije. Nećemo stati sa borbom za bolji život naših građana. Očekujem da do kraja godine završimo ovu trasu puta. Žavršili bi smo je i ranije ali imamo problema sa klizištem i izgradnjom mostova, u svakom slučaju 80 procenata radova će biti završeno tokom naredna dva meseca – uverava ministar Momirović.

Ministar Tomislav Momirović uverio se u dinamiku i kvalitet ugovorenog posla, fptp: A.Rovčanin

Narodni poslanik Krsto Janjušević naglasio je da uprkos teškim bezbednosnim i ekonomskim uslovima, država nalazi način da održi snažnu ekonomiju.

– Iz snažne ekonomije su sve ove mašine koje se nalaze ovde zajedno sa vrednim radnicima, kao i na mnogim drugim gradilištima širom zemlje. U vremenu kada u svetu mnoge moćne države savetuju svoje građane da smanje potrošnju goriva, štede energiju, naš predsednik i naše rukovodstvo nalazi način da sačuva mir, i da Srbija nastavi da bude veliko gradilište kako je bila  pre krize i rata u Ukrajini – naglašava Janjušević.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je da se ovim infrastrukturnim radovima na saobraćajnici Кokin Brod – Pribojska Banja olakšava dolazak novih investitora u ovaj kraj. On je naveo da je tokom poslednje posete predsednika države Priboju dogovoreno niz infrastrukturnih projekata, čija realizacija se tek očekuje.

Foto: A.Rovčanin

Firma “Novi Pazar put” završiće do 28. juna sve ugovorene poslove na ovoj deonici puta, navodi direktor tog građevinskog preduzeća Aleksandar Grbović.

– Mi smo po nalogu Javnog preduzeća Putevi Srbije došli da pomognemo kolegama iz Užica, zbog kratkog roka i obimnog posla. Zima nas je malo usporila, međutim sada radimo punim intenzitetom. Kao što smo planirali do 28. juna završićemo naš deo posla, a to je sanacija 10 kilometa puta – kaže Grbović.

Kompletnu sanaciju puta od Kokinog Broda do Pribojske Banje, vrednu više od osam miliona evra finasira država.

PP Media