Raspisan konkurs za prijem 27 policijskih službenika u PU Prijepolje

Prijepolje – Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je 14. decembra konkurs za upis 1100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika, za potrebe svih  Policijskih uprava na teritoriji Republike Srbije.

Foto: A.Rovčanin

– Od ukupno 1100 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 550 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova na radnom mestu policajca, 300 na radnom mestu saobraćajnog policajca za poslove saobraćajnih nezgoda i 250 na radnom mestu graničnog policajca. U Policijskoj upravi u Prijepolju konkurs je raspisan za 12 kandidata za upis na stručno osposobljavanje i to 7 za radno mesto policajac i 5 za radno mesto saobraćajni policajac za poslove saobraćajnih nezgoda. Pored ovog broja kandidata, za koje je raspisan konkurs za Policijsku upravu Prijepolje, na ovom području je raspisan konkurs i za 15 kandidata za poslove graničnog policajca – kaže načelnik Odeljenja policije pukovnik Dejan Bugarin.

 Načelnik Odeljenja policije pukovnik Dejan Bugarin, foto: A.Rovčanin

Svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju uslove za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku, mogu podneti prijave za upis do 29. decembra, u policijskim stanicama po mestu prebivališta. Prilikom podnošenja prijave za upis kandidat se obavezno izjašnjava za koja se od ponuđenih radnih mesta prijavljuje na stručno osposobljavanje. Uslovi konkursa mogu se pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i Centra za osnovnu policjsku obuku.

PP Media