U školi „Dušan Tomašević Ćirko“ otvoren novoizgrađeni lapidarijum

Prijepolje – Svečanim presecanjem vrpce, u OŠ“Dušan Tomašević Ćirko“ otvoren je  novoizgrađeni lapidarijum u dvorištu škole. Otvaranju novog objekta, pored učenika škole i predstavnika lokalne samouprave prisustvovao je i načelnik Školske uprave iz Užica Vlade Živanović.

Foto: PP Media Prijepolje

Diirektorica škole Belkisa Beganović, istakla je, da se ideja o izgradnji lapidarijuma rodila u vreme korona virusa, kad je ovaj sadržaj bio preko potreban za realizaciju nastave, na otvorenom.

– Tu ideju sada smo pretočilia u delo, ovaj objekat stavljen je u funkciju. Objekat je vredan milion dinara, finansiran je iz budžeta lokalne samouprave i služiće za realizaciju redovne nastave, slobodnih nastavnih aktivnosti, priredbi, sastanaka, aktivnosti projekta „Obogaćeni jednosmenski rad“ – kazala je direktorka škole Belkisa Beganović.

Foto: PP Media Prijepolje

Inače, škola u Velikoj Župi zahvaljujući snalažljivosti menadžmenta, a uz pomoć lokane samouprave i brojnih donatora iz zemje i inostranstva jedna je od najsavremenijih obrazovnih ustanova u Prijepolju.

PP Media