Rekonstrukcija puta od Jarmovca do Pribojske banje u završnoj fazi

Priboj – Postavljanjem završnog sloja novog asfalta u dužini od 850 metara sada je presvučeno 1350 metara deonice puta od Jarmovca ka Pribojskoj banji koji se rekonstruiše, što je gotovo dve trećine od  ukupne dužine saobraćajnice. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom uprkos povećanom obimu posla.

Novim asfaltom od Jarmovca do Pribojske banje, foto: PP Media

– Put od Jarmovca ka Pribojskoj banji, koji karakterišu brojne krivine sa usponima, ovom rekonstrukcijom dobio je na širini, uz svu prateću građevinsku instalaciju. Sanirano je i par zahtevnih klizišta, pa trasa sada dobija obrise daleko kvalitetnije i bezbednije saobraćajnice. Širina kolovoza je 6 etara sa rigolom od 50 cm, debljina tampona je 20 +30 cm sa kamenim nasipom od 20 cm i asfaltna podloga u debljini 7 + 4 cm – kaže iz Puteva Užice šef gradilišta Edib Hurić.

Foto: PP Media

Ono što sledi narednih dana je pojačan posao na poslednjoj trećini deonice od vodenice u Banji do Jarmovca,  koja je već obuhvaćena  radovma

– Zbog radova u četvrtak je na snazi bila totalna obustava saobraćaja na deonici, od 7  do 17 sati. Zbog specifičnosti posla na poslednjoj trasi  puta,  isti režim saobraćaja očekuje se i u dva dana naredne sedmice, najverovatnije utorak i četvrtak – najvljuje  Hurić. 

Putevi Užice radilili su juče i u pribojskom selu Kalafati gde je nanošenjem asfaltne podloge završena i poslednja deonica seoskog  puta koji je  bio u lošem stanju a sada je revitalizovan i prekriven asfaltom u   ukupnoj dužini od 2,5 kilometara  sa  sirinom od 3 metra.  

Tekst je nastao u okviru projekta “Turistički biseri Priboja”. Izradu teksta sufinansirala je Opština Priboj iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Priboj u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media