Renomirane kompanije stipendiraju studente FMG u Kraljevu

Kraljevo/Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Prošle godine raspisan je prvi poziv kompanije Siemens Mobility d.o.o. Cerovac, za dodelu stipendija studentima Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Кraljevu.

Foto: Promo

Programom stipendiranja pruža se mogućnost studentima FMG Кraljevo, da se tokom studija kroz stručnu praksu i rad na konkretnim projektima usavršavaju u oblasti železničkog mašinstva.

Prvi dobitnik stipendije je student IV godine OAS mašinskog inženjerstva, Matija Petrović. Njagova očekivanja od programa stipendiranja su velika: „Više od same stipendije, mi znači što ću moći da započnem svoju karijeru u prestižnoj kompaniji kao što je Simens. Jedva čekam početak stručne prakse u letnjem semestru!” Matija se izborom predmeta iz oblasti železničkog mašinstva već opredelio za ovu oblast i nada se da će uspeti da odgovori na sve zadatke koji ga očekuju tokom stručne prakse. Siguran je i da će mu nastavnici sa modula, prof. dr Dragan Petrović i prof. dr Milan Bižić pomoći u usavršavanju, jer je od njih već mnogo naučio.

U slopu poslovno-tehničke saradnje sa Fakultetom za mašinstvo i građevinarstvo u Кraljevu, Кompanija Siemens Mobility d.o.o. Cerovac odlučila je da programom stipendiranja pruži mogućnost studentima da se tokom studija na najbolji mogući način pripreme za zaposlenje koje ih očekuje po završetku master studija. Stipendija iznosi 25.000 dinara mesečno, a stipendiranje traje od 6 do 18 meseci, odnosno do završetka master studija. Pri tome, studenti su u obavezi da provedu 200 radnih sati na stručnoj praksi u kompaniji Siemens Mobility u Cerovcu kod Кragujevca. Jedan od uslova za dobijanje stipendije je poznavanje programa za 3D modeliranje.

PP Media