Rvović: Neka vam vera u Hrista bude putokaz i nadahnuće za lepšu budućnost

Priboj – Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, uputio je čestitku Episkopu mileševskom Atanasiju, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima.

Foto: A.Rovčanin

Rvović je naveo da vaskršnji praznici nose poruku obnove i nade i podsećaju nas na vrednosti međusobnog uvažavanja i poštovanja. On je naglasio da je ovaj veliki praznik simbol radosti i života, te da u izazovnim vremenima treba čuvati tradicionalne vrednosti i negovati  toleranciju i razumevanje.

– Neka vam vera u Hrista bude putokaz i nadahnuće za lepšu budućnost, a Vaskrs podsetnik na blagodeti praštanja, međusobnog razumevanja i podrške. Vaskrs je izvorno nadahnuće hrišćanskih vrednosti, a put Vaskrsenja je jedini put koji imamo. Hristova pobeda za nas je jedina nada, koja nam u svom jedinstvenom značenju uvek i iznova poručuje da istrajemo u afirmaciji dobra, ne gubeći veru u bolje i srećnije sutra i u novi život, koji uvek dolazi posle stradanja. Neka nas u tom duhu Vaskrs podstakne na činjenje dobrih dela i neka nam osvetli put međusobnog razumevanja i uvažavanja, što je preduslov za srećniju budućnost svakog pojedinca i naroda u celini. Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse – kaže se u čestitci Lazara Rvovića.

PP Media