Sanacija deponije Stanjevine biće završena do polovine juna

Prijepolje – Deponija Stanjevine, decenijski problem građana Prijepolja, zatvorena je prošle godine i njena sanacija će biti završena do polovine juna a po završetku radova na prostoru nekadašnjeg smetlišta biti zasađeni četinari, prenosi agencija RINA.

Foto: Opština Prijepolje

„Кada smo zatvorili Stanjevine, a otpad iz Prijepolja privremeno preusmerili na deponiju u Priboj, građanima smo dali čvrste garancije da ćemo ove godine započeti izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši, na koju se dugo čekalo. Obećanje smo ispunili. Gradnja je započeta i transfer stanica će biti završena u oktobru ove godine“, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Izgradnja transfer stanice prvi korak u rešavanju problema odlaganja otpada iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice, a sledeći je izgradnja regionalnog sistema za upravljanje otpadom, za šta je preduslov upravo izgradnja transfer stanice.

„Zelene investicije u ovom delu Srbije tek slede, jer je u planu izgradnja prečistača otpadnih voda i kanalizacione mreže. Кada budu završeni projekti, građani će osetiti razliku u kvalitetu životne sredine i to je cilj kojem smo posvećeni“, naglasila je Vujović.

Ona je dodala da su ove godine značajna sredstva uložena i u projekte za poboljšanje kvaliteta vazduha, kao i da je resorno ministarstvo izdvojilo 70 miliona dinara za tri opštine, za rešavanje problema otpada na Limu, postavljenjem plutajućih brana.

Rina i PP Media