SDP i SPP bez komentara o izborima i protestima

Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) još uvek se nisu izjasnile o najavama vanrednih parlamentarnih izbora, ali i protestima širom Srbije na kojima građani traže ostavku predsednika Aleksandra Vučića.

Radio Sto plus je danima pokušavao da od predstavnika tih partija dobije izjave o tome šta misle o održavanju parlamentarnih izbora ove godine, kao i o tome da li bi na njih izašli samostalno ili u koaliciji.

Takođe, interesovalo nas je i kakav je njihov stav o protestima koji se nekoliko nedelja održavaju širom države, ali i kako komentarišu to što se protestima nisu pridružili gradovi Sandžaka.

Rukovodioci SDP nisu se javljali na naše pozive, niti odgovarali na poruke, dok su nam u SPP govorili da su čelnici te partije zauzeti.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj ranije nam je izjavio da ih “veoma raduju” protesti građana koji traže smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da izbori, ukoliko se stanje ne promeni, ne bi bili slobodni, demokratski i regularni.

Radio Sto plus N. Kočović