SDP: Našla vreća zakrpu, četnički vojvoda pomaže bivšem muftiji u kampanji oko izbora za BNV

Povodom, kako kažu, uključivanja četničkog vojvode u izbore za Bošnjačko nacionalno Vijeće i direktne pomoći bivšem muftiji, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju. Oni navode da je sve i svakome jasno, baraba zla – koja je devedesetih harala, žarila i palila Bosnom, onaj koji je bio inspirator genocida nad Bošnjacima Srebrenice, nastavio je rat koji za njega nikad nije završen. Rat protiv Bošnjaka, ma gde oni bili.

– Ovoga puta je to specijani rat, koji ima za cilj da onemogući Bošnjacima da legitimno izberu nacionalno Vijeće. Baraba u liku četničkog vojvode, osuđenog ratnog zločinca, poput hijene, koju privlači miris krvi, misli da je došao trenutak da u Sandžaku zavadi braću, rođake, komšije i prijatelje. A najgora je činjenica da nije došao sam, već ga je pozvao bivši muftija, ali nažalost ne samo njega. Sada je jasno zašto se građani srpske nacionalnosti iz Novog Sada, Subotice i drugih mesta „masovno“ upisuju u poseban birački spisak kao Bošnjaci. Jasno je i u čijoj će kutiji njihovi glasovi završiti – kažu u prijepoljskom SDP-u i dalje nastavljaju;

– Juče, u skupštini Srbije, četnički vojvoda je nastavio „tv duel“ ali bez arbitra Marića i „suparnika“ Zukorlića. Na ono što je vojvoda izgovorio u Skupštini, mi možemo samo da se prisetimo stare Arapske izreke koja kaže: „Bolje je svašta jesti, nego svašta izgovoriti“! Očigledno da je četnički vojvoda pronašao prijatelja za šaku para koje su pokradene od građana Prijepolja, prijatelja po poganom jeziku i po interesu. A bolesni interes im je sličan: obesmisliti život i ugasiti svaku nadu za bolje sutra Bošnjaka na ovim prostorima. Od masnog i bremenitog vojvode Bošnjaci ne očekuju ništa dobro, niti nas može iznenaditi. Ova kampanja za izbore članova BNV-a definitivno je osvetlila i razotkrila pravu ulogu bivšeg muftije. Ta uloga je vazalna, poltronska, izdajnička i podanička, u kojem mu je četnički vojvoda idealan partner i pomagač. Njihov najveći zajednički neprijatelj je Rasim Ljajić i njegovi saradnici, koji su dokazani borci za razvoj Sandžaka i bolji život svih građana. A prljave laži iznete na račun velikog i časnog čoveka, juče u Skupštini Srbije, građani Sandžaka doživljavaju kao atak na sve Bošnjake koji ne podržavaju izdajničku politiku bivšeg muftije. Naši stari bi na ovo kazali: “Teško vuku za kojim psi ne laju“ – zaključuje se u saopštenju za javnost Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju.
PP Media