SDP osudio šovinistički ispad u Priboju

Priboj – Sandžačka demokratska partija najoštrije osuđuje sinoćni incident koji se dogodio u pribojskom kafiću gde su se pevali uvredljivi stihovi: „Božić je, pucaj u džamije“. Ovakvi šovinistički ispadi, koji se ne događaju po prvi put u Priboju, su apsolutno neprihvatljivi i duboko su u suprotnosti sa vrednostima kojima naše društvo treba da teži.

Foto: A.Rovčanin

-Kao najjača bošnjačka partija u Priboju, želimo jasno istaći našu posvećenost očuvanju dobrih multietničkih odnosa kako u Priboju, tako i na širem prostoru. Kulturna i verska raznolikosti našeg društva predstavlja naše najveće bogatstvo, te ćemo se kao i do sada snažno suprotstavljati svakom činu koji ugrožava versku toleranciju i međunacionalni suživot. Pozdravljamo brzu reakciju policije na privođenju i zadržavanju četvorice izgrednika i očekujemo da nadležni organi preduzmu neophodne korake kako bi odgovorni bili adekvatno kažnjeni – kaže se u saopštenju OO SDP u Priboju.

Sandžačka demokratska partija poziva sve nadležne državne organe da i u buduće imaju odnos nulte toleranciji prema svakom vidu šovinizma i nacionalizma. Apelujemo na političke i društvene aktere da ovaj i svaki sličan čin jasno osude, jer samo zajedničkim naporima možemo poslati jasnu poruku da nam je zajednički cilj izgradnja harmoničnog i tolerantnog drustva.

PP Media