SDP  Prijepolje: Diskriminatorska odluka MUP-a da u Vatrogasnom domu u Brodarevu ne bude Bošnjaka

Prijepolje/Brodarevo – Povodom informacije o prijemu kandidata za obuku pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice, članovi opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije su neprijatno iznenađeni postupkom nadležnih da za potrebe popunjavanja vatrogasne jedinice Prijepolje, odjeljenje Brodarevo, nije bilo mesta za kandidate Bošnjačke nacionalnosti. 

Foto: PP Media

Iz ove partije podsećaju građane, i sve one koji su doneli ovu nakaradnu odluku, da je zgrada vatrogasnog doma izgrađena i opremljena u celosti od sredstava iz budžeta opštine Prijepolje i da su sve aktivnosti oko pokretanja postupka izrade projektne dokumentacije i dobijanja građevinske dozvole, vodili upravo Brodarevci.

– Mesna zajednica je ustupila zemljište i odrekla se nekih drugih investicija kako bi dobili Vatrogasni dom, za koji je odavno postojala potreba i koji se nikada ne bi izgradio da to nisu baš Brodarevci inicirali. Na žalost, nadležni u Ministarstvu za unutrašnje poslove nisu imali sluha ni razumevanja za to. Posegli su za onim sa čim se u Prijepolju niko normalan neće složiti, a to je diskriminatorska odluka da u brodarevskom odjeljenju vatrogasne jedinice ne bude ni jedan Bošnjak od četvorice primljenih, i takva odluka vređa sve ljude, bez obzira na nacionalnu pripadnost.  Zahtevamo da ministar uzme u obzir navedene istinite činjenice i da iznađe način za prijem Bošnjaka koji će biti zaposleni u vatrogasnom odjeljenju Brodarevo, a pouzdano znamo da su se najmanje tri kandidata iz Brodareva javila na Konkurs – ističku iz SDP OO Prijepolje.

Diskriminacija Bošnjaka nije dobar put, i to se nije nikada u ovoj meri dogodilo. To je put ka stvaranju nepoverenja u državne organe i državu. Ovaj potez ide na ruku ekstremnim organizacijama i stvaranju podela. 

– Zahtevamo od ministra da hitno ispravi ovu nepravdu i diskriminaciju! Predsednika države molimo da ne dozvoli ovakvo ponašanje funkcionera MUP-a. Građani Prijepolja i Brodareva očekuju poštovanje Zakona i veruju da  će predsednik države  Aleksandar Vučić, kojem su Bošnjaci dali veliku podršku na izborima, ispraviti ovu ogromnu nepravdu i klasičnu diskriminaciju građana koji poštuju državu Srbiju i koji žele da uživaju sva prava koja im pripadaju – zaključuju iz SDP u Prijepolju.

PP Media