Sećanje na Faruka ne bledi – spektakularan koncert u Domu kulture Jovan Tomić

Nova Varoš – U okviru Dana kulture u Novoj Varoši, proteklog petka priređen je umetnički program „Drumovi“. U programu, koji je vodio poznati glumac Miki Damjanović, nastupili su brojni izvođači u znak sećanja na kolegu i prijatelja Faruka Ibišbegovića, urednika programa u Domu kulture „Jovan Tomić“ i poznatog muzičara.

U čast Faruka spektakularan koncert u Domu kulture Jovan Tomić, foto: PP Media

Faruk Ibišbegović, urednik programa u Domu kulture „Jovan Tomić“ i poznati muzičar, preminuo je iznenada u jesen 2018. u 49-oj godini života. Pola godine kasnije, Dom kulture je u čast svom kolegi prvi put organizovao koncert –  Prijatelji i Faruk „Drumovi“. Proteklog petka, u okviru Dana kulture u Novoj Varoši, ponovo je priređen umetnički program Drumovi.

Foto: PP Media Prijepolje

Nastupili su brojni izvođači, među kojima i gosti iz Pljevalja, gradski Tamburaški orkestar sa vokalnim solistkinjama Teodorom Čolović i Bojanom Grujić. Po nekoliko numera izveli su i Tamburaški i Narodni orkestar, KUD Doma kulture „Jovan Tomić“, a Novovarošani i gosti imali su priliku da uživaju i u nastupima soprana Nataše Radovanović i pijaniste Pavla Joksimovića. Program je vodio poznati glumac iz Priboja i narator Miki Damjanović, a učestvovao je i muzički sastav „Nove elegije“ , predvođen Srđanom Šašićem, kao i vokalni interpretatori Enes Hadžimurtezić i Sabahudin Delić.

Sala tesna da primi sve, foto: PP Media

Sala Doma kulture Jovan Tomić bila je prepuna ljudi kako iz Nove Varoši tako i iz svih krajeva Srbije i Crne Gore, koji su došli da uživaju u kvalitetnom programu ali i da održe uspoemnu i sećanje na kolegu i prijatelja Faruka Ibišbegovića.

PP Media