Selo Hisardžik dobija turističku stazu

U prijepoljskom selu Hisardžik počela je izgradnja turističke staze u dužini od oko 200 m. Izgradnjom ove staze turistima će biti omogućen nesmetan obilazak brojnih turističkih potencijala, po kojim je ovo selo nadeloko poznato. Projekat za uređenje ovog dela podržan je sa 12 miliona dinara od strane Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Džamija u Hisardžiku u kojoj se čuva kur’an star preko 500 godina, srednjovekovni grad Mileševac, Savine vode, samo su neki od turističkih potencijala kojima je bogato selo Hisardžik, nadomak Prijepolja. Kod brojnih turista vlada veliko interesovanje da posete ovaj kraj, istziču iz Turističke organizacije, ali zbog ne pristupačnosti terena mnogi su odustajali od posete Hisardžiku. Izgradnjom turističke staze koja vodi do Savine vode, odnosno isposnica turistima će biti omogućen nesmetan obilazak i uživanje u prirodi.
„Nadam se da će se znatno povećati broj turista u ovom kraju, koji to zaista zaslužuje, jer potencijal koji ima ovo mesto se retko viđa, naročito ujedinjen na jednoj loklaciji kao što je ova“, kazala je direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.
Opština Prijepolje je prošle godine preko Direkcije za izgradnju kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija aplicirala sa projektom za uređenje staze. Projekat je odobren, a njegova vrednost iznosi 12 miliona dinara. U ovoj godini od pomenutog Ministarstva očekuje se nastavak finansijske podrške za uređenje ovog dela, ističu iz loklane smaouprave.
„Planirana je i izgradnja staze koja vodi od džamije do grada Mileševca, kao i staze od džamije do prvog vidikovca. Projekti za to su u fazi pripreme i sa njima ćemo aplicirati kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, od kojih imamo obećenje da će ih podržati u finansijskom smislu sa dodatnih 15 miliona dinara“, kazao je član Opštinskog veća Esad Hodžić.
Pored turističke staze u ovoj vazi radova planirana je i izgradnja vidikovca, kao i dve galerije za posmatranje. Rok za završetak ovih radova je 60 dana.
PP Media