Izložba crteža od papira

U prijepoljskom Domu kulture izloženi su crteži umetnice Slobodanke Marijanović. U pitanju su skice autentične i stilske samosvojne, potpuno dorađena intimistička naracija unutar koje se mogu razlikovati zanimljive varijacije crteža, istakla je Marjanović.
U renomiranoj galeriji prijepoljskog Doma kulture otvorena je samostalna izložba crteža Slobodanke Marjanović, koji bacaju sasvim novo svetlo na tumačenje stilsko-morfološke geneze ove umetničke poetike. Najbrojniji su crteži koje karakterišu snažne dominantne crne površine pomoću kojih umetnica stvara volumen, s naglašenim belo-žutim kontrastima a sve u igri sa podlogom koja aktivno daje značenje ovim radovima, kazao je Mirko Malešić istoričar umetnosti i direktor Doma kulture u Prijepolju.
Umetnica stvara prostor za komunikaciju sa onim posmatračima koje smatra bliskim po senzibilitetu. U svom radu traga za posebnošću i stavom koji nastoji da prenese na crtež.
Izložba crteža Slobodanke Marjanović u Prijepolju će boraviti do 15. aprila, nakon koje će biti postavljena izložba pariskog umetnika Lorena Marije Ubera.
PP Media