Šesti Jadovnički ultramaraton od 16. do 18. jula u Prijepolju

Prijepolje – Najbolji ultramaratonci okupiće se ponovo nakon jednogodišnje pauze u Prijepolju. Jadovnički ultramaraton, koji organizuju Sportsko udruženje ekstremnih sportova „Fijulj“ i Udruženje građana „Jadovnik – oaza netaknute prirode“, uz pomoć Sportskog saveza, biće održan od 16. do 18. jula, kada će se ultramaratonci iz desetak zemalja takmičiti na tri staze.

Jadovnički ultramaraton u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

Sredinom jula najbolji ultramaratonci ponovo stižu u Prijepolje, gde će na tri staze dugačke 63, 43 i 13 kilometara odmeriti snage i pretrčati neke od najlepših krajolika prijepoljske opštine. Članica Sportskog udruženja ekstremnih sportova „Fijulj“ Milica Joksimović, kaže da je do sada učešće potvrdilo 130 takmičara.

– Za 16. jul planiran je dolazak takmičara, preuzimanje startnih paketa i održavanje tehničkog sastanka. Narednog jutra planiran je start svih trka, u 6 sati kreću trkači na stazi od 63 kilometra, u 8 časova je start trke na 43 kilometra a od 10 časova počinje trka na stazi od 13 kilometara. Start i cilj svih trka je sa platoa Doma kulture – pojašnjava Milica.

Milica Joksimović i Luka Šuljagić, foto: A.Rovčanin

U prethodnih pet godina Jadovnički ultramaraton, nije imao podršku lokalnog Sportskog saveza, međutim to se od ove godine promenilo.

– Želeli smo da se uključimo u jadovnički ultramaraton, da pomognemo i podržimo finansijski i organizaciono ovu manifestaciju. Cilj nam je da ultramaraton živi i da iz godine u godinu bude sve masovniji – ističe sekretar prijepoljskog Sportskog saveza Luka Šuljagić.

Osnovni cilj jadovničkog maratona je promocija prirode planine Jadovnik i kanjona reke Mileševke, sporta i zdravih stilova života.

PP Media