Širi se mreža punjača za električna vozila

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Građani koji voze električni automobil, moći će bez problema da pređu duže relacije od 500km i da dopune bateriju u kom god gradu da požele i to potpuno besplatno.

Električni punjač za automobile

Pored toga što se ostvaruje osnovni preduslov za kupce električnih vozila, pozitivan uticaj na kvalitet vazduha vremenom će biti evidentan.

Nakon najave da će se u Srbiji otvriti pogon za proizvodnju električnih vozila, čelnici gradova su svesni da moraju što pre krenuti u investiranje punjača za taj tip vozila.

To je prvi preduslov da bi gradjani mogli da kupe električna vozila i iskoristili subvenciju od 5.000€.

Postali smo svesni da bez punjača u svakom gradu neće moći da se zamisli budućnost kao što je već sada u svim evropskim gradovima.

Ulaganje u električne punjače podudara se sa ekološkim opredeljenjem, koje je postavilo ministarstvo za zaštitu životne sredine kao jedan od ključnih projekata svih gradova. Prema proceni Evropske agencije za zaštitu životne sredine broj prevremenih smrti zbog zagadjenog vazduha je 15.050 po izveštaju iz 2020.

Krajnji cilj je da se građani podstaknu na kupovinu električnih vozila što je bez rešene infrastrukture za električna vozila nemoguće, složićete se.

U tome će svoj doprinos dati svi čelnici gradova finansiranjem punjača na više lokacija, da ne zanemarimo punjenje vozila koje će do daljnjeg biti besplatno.

PP Media