Skupština usvojila Plan detaljne regulacije za Šehovića polje

Prijepolje – Prijepoljski odbornici usvojili su Odluku o donošenju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Šehovića polje – multifunkcionalni prostor. Nakon razmatranja ove tačke, sednica parlamenta je prekinuta i odložena za ponedeljak, 24. oktobar, kada će prijepoljski odbornici razmatrati predlog Odluke o prvom rebalansu ovogodišnjeg budžeta, Izmene i dopune Odluke o utrošku sredstava za pružanje zdravstvene zaštite i poslovanje Regionalne sanitarne deponije Banjica za 2021. godinu.

Foto: A.Rovčanin

Kako bi se stvorili adekvatni uslovi za izgradnju komercijalnog trgovinskog objekta koji će omogućiti dostupniju uslugu i dodatno zaposlenje stanovnika Prijepolja, na inicijativu prijepoljske firme Bitoveks, urađena je izmena i dopuna Plana detaljne regulacije „Šehovića Polje – multifunkcionalni prostor“.

– Da bi izgradnja objekta počela,   bilo je neophodno korigovati dve saobraćajnice predviđene prvobitnim Planom. Prijepoljski odbornici usvojili su danas Izmene i dopune Plana detaljne regulacije Šehovića polje kojima se predviđa  ukidanje saobraćajnice koja prolazi kroz središte bloka i sužavanje saobraćajnice uz magistralu – kaže predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Izgradnja saobraćajnica može početi na proleće, ukoliko se reše imovinsko-pravni odnosi, obzirom da je većinski procenat parcela u Šehovića polju u privatnom vlasništvu.

Kako bi se odbornici upoznali sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine za 2022. godinu, koja je usvojena kao dopunska tačka, 17. sednica je prekinuta i odložena za ponedeljak, 24. oktobar. Pored Odluke o prvom rebalansu ovogodišnjeg budžeta, prijepoljski odbornici će u ponedeljak razmatrati predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o utrošku sredstava za pružanje zdravstvene zaštite, kojom se predviđa da se prvobitno namenjeni iznos od 20,5 miliona dinara za zdravstvo, uveća za 5.000.000,kako bi prijepoljska bolnica nabavila agregat i veš mašinu a na dnevnom redu naći će se i Izveštaj o poslovanju deponije Banjica u prošloj godini.

PP Media